Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de bază de curry galben, un deliciu de post

Rețetă de bază de curry galben, un deliciu de post
Acesta este un fel de mâncare atât de apetisant și delicios. Conține peste 15 plante diferite.

Probabil va deveni mâncarea voastră preferată, după ce o veți prepara o singură dată.  Marele secret este că puteți adăuga orice legume pe care le aveți la îndemână, cum ar fi broccoli sau cartofi dulci și nu ezitați să schimbați fasolea cu năut sau fasole neagră, dacă acelea vă plac mai mult. Ce mai este de reținut legat de această minunată rețetă, e faptul că, plină de legume delicioase, ea aduce un mare aport de vitamine, minerale și alți nutrimente organismului, astfel că e o adevărată „bombă” pentru sănătate.

Ingrediente pentru rețetă de bază de curry galben

Pentru pastă: 1 ceapă sau ceapă eșalotă, tocată mărunt

3 căței de usturoi

o bucată de 2 cm de ghimbir

1 ardei iute, curățat de semințe

o mână de coriandru

1 lingură de chimen măcinat

1 lingură de coriandru măcinat

1 lingură de garam masala

1/2 linguriță de sare

1 lingură de apă

Pentru curry: 1 lingură de semințe de muștar

600 g de lapte de nucă de cocos în conservă

6 tulpini de frunze de curry (opțional)

1/4 dovleac, tocat mărunt

2 morcovi, tocați mărunt

1/2 conopidă, tocată mărunt

400g de fasole boabe la conservă

1 lingură de sos de soia

1 lingură de sirop de arțar

o mână de spanac sau frunze de sfeclă mangold

Modul de preparare a rețetei

Faceți pasta amestecând toate ingredientele. Se toarnă pe o tigaie adâncă cu puțin ulei de măsline pentru a se găti timp de 2-3 minute.

Adăugați semințele de muștar, laptele de cocos, frunzele de curry și legumele. Acoperiți și lăsați să se gătească timp de 20 de minute, până când legumele sunt aproape moi. Apoi adăugați fasolea boabe, sosul de soia, siropul de arțar și spanacul. Se acoperă din nou timp de 5 minute.

Se servește această rețetă de curry galben cu orez, sare și piper.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre