Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de Chef pentru o gustare de cinci stele: Ciuperci crispy în sos picant

Rețetă de Chef pentru o gustare de cinci stele: Ciuperci crispy în sos picant
Dacă  ciupercile sunt printre preferatele voastre, atunci în mod obligatoriu trebuie să încercați această rețetă.

Delicios de crocante la exterior și suculente în interior. Așa se prezintă aceste ciuperci cu usturoi gustoase și picante. Preparatul va deveni instantaneu gustarea sau aperitivul perfect. În plus, așa cum veți vedea, sunt atât de ușor de preparat, încât veți avea pe masă un aperitiv de calitate de restaurant.

Urmăriți în continuare lista ingredientelor de care aveți nevoie, dar și modul de preparare al acestor ciuperci crispy în sos picant.

Ingrediente pentru ciuperci crispy în sos picant

6 ciuperci champignon, tăiate în felii groase

3 linguri de făină de porumb

3 linguri de făină simplă

1/2 linguriță de piper negru zdrobit

5 căței de usturoi zdrobiți

ardei iute zdrobit – după gust

2 lingurițe de ghimbir zdrobit

2 linguri de sos de soia

1/2 lingură de oțet de orez

1 lingură de sos sriracha

1 linguriță de zahăr brun

Garnitură: semințe de susan, ceapă de primăvară, ardei iute

Mod de preparare

Începeți cu ciupercile. Acestea trebuie atent curățate și spălate, apoi curățate și tăiate  în felii de grosime medie. După ce le-ați pregătit, lăsați-le pe un prosop de bucătărie absorbant, pentru a elimina apa. Se face aluatul amestecând făina de porumb și făina simplă cu piper negru. Adăugați câte puțină apă până când se formează un aluat gros, fără cocoloașe și fără cocoloașe.

Se încălzește puțin ulei într-o tigaie pentru a prăji ciupercile.

Treceți feliile de ciuperci în aluat și prăjiți-le odată ce uleiul este încins, întoarceți ciupercile după ce s-au rumenit pe o parte, pentru a vă asigura că ambele părți sunt crocante. Pentru un rezultat bun, folosiți flacăra cuptorului mai mare.

După ce ați prăjit ciupercile, pregătiți sosul amestecând împreună usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, sosul de soia, oțetul de vin de orez, sosul sriracha și zahărul brun

Încălziți o tigaie antiaderentă și adăugați ciupercile crocante și sosul, gătiți la foc mare timp de câteva minute până când totul se amestecă bine și aromele se întrepătrund. Se ornează cu ardei iute proaspăt tocat, semințe de susan și ceapă de primăvară.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre