Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de ficăței de pui cu vin, așa cum nu ați mai mâncat

Rețetă de ficăței de pui cu vin, așa cum nu ați mai mâncat
Dacă nu știți ce să mai gătiți simplu și rapid, această rețetă poate fi de mare ajutor. În plus, ficățeii de pui sunt și foarte sănătoși.

Ficatul este bogat în vitamina A și fier. După cum știm cu toții, vitamina B12 poate ajuta celulele roșii din sânge și poate îmbunătăți funcția celulară. Ficatul de pui conține vitamina B12 – 352%  din doza zilnică. Acesta furnizează organismului de aproximativ 3 ori mai mult din doza zilnică de vitamina B12, un aliment important care echilibrează și susține producția de globule roșii și previne anemia.

Pentru cei care se luptă cu anemia, consumul de ficat de pui este cea mai bună soluție. Pe scurt, ficatul de pui este probabil cel mai bun aliment de consumat din lume, deoarece oferă acid folic, fier și vitamina B12. Studiile au arătat că beneficiile ficatului de pui pot rezolva eficient depășirea anemiei în mod natural.

Ingrediente pentru rețetă cu ficăței de pui

•500g ficăței de pui;
•5 căței de usturoi;
•1 ceapă de mărime medie;
•120ml vin alb demisec;
•1 linguriță oregano;
•sare, piper;
•1 lingură ulei de măsline;
•1 ceașcă cu lapte;
•pătrunjel proaspăt;
•1/2 zeamă de lămâie.


Mod de preparare

Această rețetă de ficăței de pui cu vin a fost publicată de Simona Trușcă, pe contul ei de Instagram. Ea dezvăluie cum a fpăcut totul. „Am curățat ficățeii, am pus laptele peste ei și i-am lăsat pentru 30 minute. Am curățat usturoiul și ceapa și le-am tocat mărunt. Într-o tigaie cu pereți înalți am pus uleiul la încălzit. Când s-a încălzit, am adăugat ceapa și usturoiul. Am călit la foc mediu pentru 2 – 3 minute. Am scos ficățeii pe șervețele de hârtie și i-am tapotat foarte bine.

Am pus condimentele în tigaie, am amestecat și apoi am pus și ficățeii. I-am lăsat să se prăjească pentru 3 minute la foc mediu, i-am întors și i-am mai lăsat pentru încă 2 minute. Am pus vinul și zeama de lămâie. Am pus capacul puțin într-o parte si i-am mai lăsat la foc mic pentru 8 minute. La final am presărat pătrunjel proaspăt”, dezvăluie internauta.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre