Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de gulaș a jurnalistului Radu Tora

Rețeta de gulaș a jurnalistului Radu Tora
Este o mâncare tocmai bună de făcut în weekend pentru că necesită timp mare de fierbere. Despre gulaș se spune că nu-i nici ciorbă, nici tocană, dar e un deliciu culinar.

Jurnalistul Radu Tora are multe preocupări, dar i-a ieșit teribil și cu bucătăreala. Am făcut câteva din rețetele sale și vă asigur că veți avea pare de o mâncare excepțională.

Prepararea gulașului după indicațiile lui Radu

   

Vă trebuie un ceaun și un foc de lemne. Sigur că merge si pe aragaz, dar vă spun cum am făcut-o eu.

Pulpa de vițel se taie în cuburi de 3-5 cm și se prăjește în untură, cât să se rumenească puțin.

Se adaugă ceapa și se dă la foc mic până ce ceapa devine sticloasă.

Între timp, osul cu măduvă și zgârciuri de la pulpă se fierbe bine într-o oală sub presiune, iar zeama se adaugă peste carnea și ceapa călită.

 

Se toacă mărunt ardei gras, ardei capia, morcov. Atât am pus eu.

Se fierbe totul și, când legumele sunt aproape gata, se adaugă cartofii tăiați în cuburi.

Când și cartofii sunt fierți se toarnă pastă de ardei capia, pastă de roșii, sare, boia dulce, chimen măcinat și boia iute după gust.

   

Sfatul meu

Niciodată să nu puneți în gulaș sau în orice altă mâncare care conține cartofi bulion sau suc de roșii înainte de fierberea cartofilor! Dacă o faceți, cartofii se vor întări.

Istoria gulașului

Conform Wikipedia, originile gulașului datează din Evul Mediu, când era pregătit de păstorul maghiar pe foc deschis, iar ardeiul nu era încă folosit ca ingredient. Gulașul era la acel timp o simplă supă de carne prăjită și ceapă. Gulyáshús a fost declarat un fel de mâncare națională maghiară la sfârșitul secolului al XVIII-lea, dar a fost consumat, la fel ca și paprica (care a ajuns în Europa după descoperirea Americii) numai de către agricultori.

Prima rețetă de gulaș a apărut în 1819 într-o carte de bucate din Praga. Rețeta s-a răspândit rapid în afara Ungariei și nu s-a mai folosit doar carne de vită, ci și carne de porc, de oaie și de cal.

Adevărul despre ouă. Află tot ce nu ai știut

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre