Un Tiramisu perfect se prepară în aproximativ o oră și are nevoie de timp mai lung să stea la frigider să se „așeze”. Dar există și varianta de Tiramisu „ascuns”, preparat la minut. Veți adora forma, gustul și, mai ales, faptul că nu trebuie să respectați toate cerințele consumatoare de timp necesare preparării prăjiturii în varianta sa tradițională.
Se spune că desertul care a ajuns la un succes răsunător în toată lumea s-a născut la sfârșitul anilor 1960 în Treviso, Italia, în urma unui mic accident. În timpul preparării unei înghețate de vanilie, o lingură de cremă mascarpone a căzut în amestecul de zahăr și gălbenușuri de ou. Mascarpone e o cremă de brânză, specific italiană, preparată din lapte de vacă.
Norocul ar fi fost că chef Roberto Lolì Linguanotto și doamna Campeol Alba, soția proprietarului restaurantului „Le Beccherie” din Treviso (Italia), gustând amestecul, și-au dat seama de potențialul lui. Nu au mai înghețat crema, nici nu au aruncat-o. În schimb au servit-o pe pișcoturi înmuiate în cafea, stropind desertul pe deasupra, pentru un aspect deosebit, cu pudră de cacao amară. Restul este istorie.
Pentru a prepara rețeta de Tiramisu „ascuns”, la minut, aveți nevoie de câteva ingrediente simple și să vă murdăriți puțin mâinile. Rezultatul e un desert delicat, un Tiramisu redimensionat în porții cât o mușcătură. În doar câteva minute aveți un desert de ultim moment pentru a-l oferi unor oaspeți inopinați.
View this post on Instagram
Cum se prepară Tiramisu „ascuns”, la minut
Ingrediente pentru 10 porții de Tiramisu „ascuns”: 250g cremă mascarpone, 100g pișcoturi (sau alți biscuiți), 1 ou, 2 lingurițe de cafea, 1 plic de zahar vanilat, cacao.
Mod de preparare: separați albușul de gălbenușul oului. Bateți albușul până se întărește și amestecați gălbenușul cu zahărul vanilat până când amestecul se albește. Combinați rapid crema mascarpone cu amestecul gălbenuș și zahăr, apoi încorporați și albușul. Adăugați cafeaua și amestecați ușor. În final, încorporați biscuiții mărunțiți.
Când amestecul e omogen, formați 10 bile și puneți-le în frigider timp de 15 minute. După acest interval scoateți bilele de Tiramisu și dați-le prin cacao. Pot fi consumate pe loc sau pot fi ținute la frigider până le vine momentul să fie servite.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook