Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta delicioasă de pui în stil indian

Rețeta delicioasă de pui în stil indian
De fiecare dată când gustăm meniuri din bucătăriile altor popoare, ne bucurăm să descoperim combinații noi de ingrediente. Unele rețete sunt foarte simplu de pregătit.

O idee de cină rapidă, delicioasă și sănătoasă este această rețetă de pui în stil indian pe care Roxana Boșca a împărtășit-o pe contul ei de Instagram. Așa cum dezvăluie vloggerița, este deosebit de simplă, dar oferă o adevărată experiență gastronomică. Ea a ales să prepare inclusiv celebrele pâini indiene, naan, care pot fi însă înlocuite cu succes cu pâine obișnuită, lipii, foccacia, sau orice alt tip de panificație aveți la îndemână.

Ingrediente necesare pentru rețeta de pui în stil indian

Pui în stil indian:

•800 g pulpe de pui dezosate
•3 căței de usturoi
• ½ linguriță sare
• 1 lingură de ghimbir ras
• 1 linguriță de garam masala (opțional)
• 1 linguriță de turmeric
•1 linguriță de curry
• 1 linguriță de boia afumată
•1 linguriță de fulgi chilli (după gust)
•300 g cuburi de roșii la conservă
• 150 g lapte de cocos (la conservă)
•40 g unt ghee (e ok şi unt normal, gras)
•sare şi piper proaspăt măcinat după gust
•Pătrunjel tocat din belșug

Pâinici naan:

•250 g făină albă
•130 g iaurt grecesc
•5o ml apă
•30 ml ulei de măsline
•1 linguriță de sare
•1 praf de copt

Cum se prepară rețeta

Recomandarea este să începeți cu prepararea aluatului pentru pâinicile naan. Este foarte simplu: toate ingredientele se frământă împreună. Se formează o bilă de aluat care se lasă la dospit pentru 30 de minute. În acest interval veți prepara rețeta propriu-zisă de pui în stil indian. După cele 30 de minute se tocă într-un blender usturoi și pătrunjel. Împărțiți aluatul în opt bucăți egale, întindeți fiecare bucată, cât să obțineți un disc cât e fundul tigăii. Ungeți cu pasta de usturoi și pătrunjel, apoi coaceți în tigaie.

Pentru a prepara puiul în stil indian, într-o tigaie adâncă se topește untul, apoi se adaugă condimentele. Ghimbirul și usturoiul se dau pe răzătoare înainte și se pun primele. După ce s-au rumenit, se adaugă și condimentele uscate. Când s-au amestecat bine, se adaugă carnea de pui tăiată în bucăți.

Se amestecă astfel încât aceasta să fie acoperită de condimente pe toate părțile. Apoi se adaugă ingredientele lichide – conserva de roșii și cea de cocos. Condimentați cu sare și piper și gătiți. Carnea de pui se prepară repede, în mai puțin de 30 de minute, totul va fi gata. La final, adăugați deasupra pătrunjel proaspăt tocat. Serviți împreună cu pâinici naan. Din  cantitatea de ingrediente de mai sus se obțin patru porții de mâncare.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre