Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta iubirii: Desert romantic pentru Valentine’s Day – pere poșate în vin roșu pe blat de negresă

Rețeta iubirii: Desert romantic pentru Valentine’s Day – pere poșate în vin roșu pe blat de negresă
Pere poșate în vin roșu pe blat de negresă este desertul perfect pentru cei care vor să-și impresioneze partenerul de Valentine’s Day. Cu această rețetă, declarațiile de dragoste vor curge.

Perele poșate în vin roșu pe blat de negresă sunt desertul adorat de îndrăgostiți, de aceea se potrivește perfect pentru Valentine’s Day, sărbătoarea iubirii. Iată rețeta perfecta pentru o zi atât de specială.

Ingredientele necesare

Îndrăgostiții numără zilele până când vor sărbători iubire și ce se potrivește mai bine decât un desert romantic, simplu de făcut și cu o aromă incredibilă?

Pentru a prepara pere poșate în vin roșu pe blat de negresă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g făină, 5 linguri cu zahăr brun, 100 g miez de nucă mărunțit, 4 linguri cu cacao, 3 linguri cu gem de prune, 200 ml apă minerală. Mai aveți nevoie de 50 ml ulei, 1 praf de sare, 1 pliculeț cu praf de copt, 1 linguriță cu esență de rom.

Pentru perele poșate e nevoie de 500 ml vin roșu, 70 g zahăr, 2 steluțe de anason, scorțișoară, 4 pere fără coajă și seminte

Mod de preparare

Desertul romantic pentru Valentine’s Day: pere poșate în vin roșu pe blat de negresă. Rețeta pentru cei care se iubesc cu adevărat
Cel mai dulce desert pentru ziua îndrăgostiților

Potrivit informațiilor oferite de gourmandelle.com, pentru început se vor face brioșele. Puneți toate ingredientele în robot și mixați până totul devine omogen, apoi adăugați și miezul de nucă mărunțit și mai mixați câteva minute. Compoziția se va împărți în mod egal și se va așeza într-un vas de brioșe. Se introduce la cuptor pentru o jumătate de oră.

Cum se fac perele poșate

Puneți perele într-o cratiță și acoperiți cu vin roșu, scorțișoara batoane, anason și vanilia păstaie. Lăsați să înceapă să fiarbă, apoi puneți și zahărul. Lăsați să fiarbă în jur de 20 de minute, apoi le scoateți și tăiați partea de jos.

Așezați o pară pe fiecare brioșă și în jurul fiecărui fruct adăugați nucă mărunțită. Pentru un gust deosebit, perele se vor acoperi cu două-trei linguri cu vin. Cu acest desert cu adevărat nemaipomenit, veți avea cea mai frumoasă și dulce zi a îndrăgostiților.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri