Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta oficială a Academiei Italiene de Bucătărie pentru un sos bolognez perfect. Care e ingredientul secret

Rețeta oficială a Academiei Italiene de Bucătărie pentru un sos bolognez perfect. Care e ingredientul secret
Sunteți îndrăgostiți de sosul bolognez? Aveți și de ce, pentru că e pur și simplu delicios. Aveți acum rețeta perfectă a Academiei Italiene de Bucătărie.

Academia de Bucătărie din Italia a dezvăluit ingredientul cheie pentru un sos bolognese perfect. Iată rețeta de care vă veți îndrăgosti.

Laptele, ingredientul cheie pentru cel mai bun sos bolognese

O versiune actualizată a celebrului sos bolognese a fost publicată în aprilie 2023 de către Academia Italiană de Bucătărie, un organism fondat în 1953 „cu scopul de a proteja tradițiile bucătăriei italiene”. Potrivit Academiei, instituție culturală recunoscută oficial din 2003, pentru ca rețeta să fie perfectă trebuie să folosiți un pahar cu lapte.

Acest aliment este inclus pe lista ingredientelor deoarece „ajută la reducerea acidității roșiilor și a vinului roșu”, în timp ce „face carnea tocată frumoasă și fragedă, creând acel deliciu care se topește în gură”, potrivit Amira Georgy, Food Director la Taste Australia.

Ingrediente necesare pentru sosul bolognez tradițional

Ingredientul cheie pentru un sos bolognese ca la carte

Pentru a pregăti un sos bolognese care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g carne de vită tăiată grosier, 150 g pancetta de porc (sau bacon), ½ ceapă, 1 morcov mediu, 1 tulpină de țelină, ½ pahar cu vin roșu sau alb, 200 g roșii, 1 lingură cu pastă de tomate, ½ pahar cu lapte, 3 linguri cu ulei de măsline, sare, piper, supă concentrată de carne sau legume.

Mod de preparare

„Într-un vas antiaderent se pune pancetta (șuncă de porc italiană) sau bacon tocat, cu puțin ulei de măsline. Tocați mărunt ceapa, țelina și morcovul și adăugați legumele în vasul cu pancetta. Gătiți la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn până se înmoaie, dar nu se rumenesc.

Adăugați carnea sfărâmată și gătiți timp de aproximativ zece minute, amestecând mereu până se rumenește. Adăugați vinul și gătiți la foc mediu până când acesta s-a evaporat, apoi puneți pasta de tomate și roșiile. Amestecați bine, adăugați și o cană cu supă concentrată de carne sau legume și lăsați să fiarbă acoperit în jur de două ore, adăugând supă concentrată.

La jumătatea timpului de fierbere puneți și lapte și lăsați să se evapore complet. Înainte de servire, se condimentează cu piper și sare. Când sosul este gata, va avea o nuanță de maro, va fi gros și lucios”, a spus bucătarul italian Gino D’Acampo.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri