Rețeta originală de paste cu usturoi a chef-ului cu 2 stele Michelin din Milano a ajuns pe internet. Nu este greu de preparat, însă necesită răbdare în respectarea pașilor. În rest, ingredientele sunt aceleași, simple, disponibile în orice bucătărie la orice oră: paste, usturoi, ulei de măsline. Respectând rețeta chef-ului Alessandro Negrini, veți obține un gust incredibil al preparatului.
Pasiune, inteligență, bucurie și respect pentru ingrediente – așa poate fi definită cariera lui Alessandro Negrini, un bucătar cu 2 stele Michelin, care, împreună cu Fabio Pisani, dau viață sufletului creativ din spatele restaurantului Luogo di Aimo e Nadia, un local milanez care a făcut istorie în bucătăria italiană. Originar din Caspoggio, în Valmalenco (Lombardia), Alessandro a fost crescut cu un respect profund pentru ingredientele naturale de înaltă calitate, pe care le alege personal de la micii producători locali. Bucătăria sa este un amestec de arome autentice, care rămân clare și distincte în farfurie.
View this post on Instagram
Ingrediente pentru rețeta de paste cu usturoi a chef-ului cu 2 stele Michelin
– paste pentru 2 porții
– 6 căței de usturoi (cloves)
– apă
– ulei de măsline
Mod de preparare
Tăiați cățeii de usturoi în jumătate și eliminați germenii. Aceștia pot adăuga preparatului un gust amărui pe care nu îl doriți. Puneți usturoiul în apă rece într-un vas și adăugați cățeii de usturoi. Aduceți apa până în punctul de fierbere, apoi lăsați să clocotească 10 secunde, după care strecurați usturoiul. Repetați procedura cu apă proaspătă, rece, de 4-5 ori, până când usturoiul devine moale și nu mai are aroma de usturoi crud.
Amestecați usturoiul astfel preparat într-un blender cu 1/4 cană de ulei de măsline și 1/8 cană de apă până se omogenizează. Apa este foarte importantă, deoarece face ca sosul să se lege. În final, strecurați sosul și este gata să fie amestecat cu pastele. Fierbeți pastele al dente și le puneți, fierbinți, în sosul de usturoi. După ce le-ați amestecat, asezonați cu sare și cu puțin pătrunjel verde.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook