Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru cel mai ușor croissant. Bonus: forma e cu totul alta decât cea știută

Rețetă pentru cel mai ușor croissant. Bonus: forma e cu totul alta decât cea știută
Rețeta pentru croissante nu este chiar așa de complicată cum am putea crede. Cu puțină răbdare, oricine le poate prepara. Rețeta de azi oferă delicioasele produse de patiserie într-o formă neobișnuită. Care va fi de mare efect, după cum veți vedea.

Ingrediente pentru croissante ușoare

Aluat:

3/4 cană de apă

2 lingurițe de drojdie uscată instantanee

2/3 cană de lapte

4 linguri de zahăr granulat

Un vârf de cuțit de sare

4 căni de făină

4 linguri de unt

Pentru stratul de unt:

28) g unt gras, de calitate. (Untul este cel mai important ingredient pentru croissantul perfect, așa că evitați să folosiți unt care se înmoaie prea repede)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betul Tunc (@turkuazkitchen)

Mod de preparare

Într-un castron, bateți împreună apa caldă (60 de grade C), drojdia și un vârf de cuțit de zahăr și lăsați să se odihnească timp de 5 – 8 minute. Într-un castron mare (de preferință al unui mixer vertical), adăugați făina și faceți o fântână. Adăugați zahărul și sarea peste făină. Adăugați apa, laptele și amestecul de drojdie în „crater”.

Amestecați-le bine până se combină, timp de aproximativ 3 – 4 minute. Adăugați untul la temperatura camerei și frământați aluatul cu ajutorul unui mixer vertical sau cu mâna, timp de 7 – 8 minute. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 10 – 15 minute. Apoi frământați aluatul pentru încă 4 – 5 min.

Acoperiți din nou aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider și lăsați-l să se odihnească timp de 3 – 4 ore. Puneți aluatul pe o suprafață ușor acoperită cu făină, împărțiți-l în 14 bucăți egale (fiecare bucată trebuie să aibă 62 g) și rulați fiecare bucată într-o bilă.

Se rulează fiecare bilă într-un cerc subțire de 14 – 15 centimetri diametru, se transferă pe hârtie pergament, se acoperă cu unt înmuiat, apoi se așază celelalte cercuri și se întinde ușor. Repetați procesul, acoperind fiecare strat cu unt, așa cum se arată în Rolă. Se acoperă cu folie de plastic și se păstrează la frigider peste noapte.

Ce aveți de făcut a doua zi

Se rulează aluatul într-un dreptunghi de 40 cm . Se împăturește orizontal în jumătate. Dacă aveți timp, păstrați aluatul în frigider timp de 30 – 45 min. Scoateți aluatul din frigider, puneți-l pe o suprafață de lucru ușoară și întindeți aluatul într-un dreptunghi cu lungimea de 40 cm. Folosind un cuțit ascuțit sau o rolă de pizza, tăiați aluatul în fâșii de 3 cm. Rulați fâșiile ca în video și așezați fiecare rulou într-o formă rotundă puțin mai largă decât ele

Așezați formele pe o foaie de copt, acoperiți-le cu hârtie pergament și lăsați-le să crească la temperatura camerei timp de 1 1/2 ore. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C și coaceți-le fără să scoateți foaia de copt de deasupra timp de 20 – 25 min, până când devin aurii. Scoateți aceste croissante atipice din cuptor și lăsați-le să se răcească. Se pot umple cu niște cremă de ciocolată cu alune sau unt de fistic.  Se servesc cu cafea.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre