Această rețetă este perfectă pentru un prânz generos în familie. Pare puțin complicată, din prisma faptului că, de fapt, conține mai multe preparate, dar, odată ce vă apucați să o gătiți, veți vedea că rețeta avansează rapid.
Ingrediente pentru Rețetă de orez în stil asiatic
Pentru garnitura de orez: 200-300 gr orez basmati
1/4 varză chinezească
2 ouă
1 cățel de usturoi
1 lingură de oțet
sare și piper
puțin ulei
sos de soia
1 cub de unt
100 gr mazăre
broccoli
porumb dulce
Pentru chiftele de cartofi cu carne: 250 gr carne tocată
3 cartofi fierți
puțin sos de soia
1 lingură de zahăr
sare si piper
1 legătură de mărar verde
În plus: 250 gr ciuperci pleurotus
2 căței de usturoi
2 fire de ceapă verde
Pentru salată: 1 sfeclă roșie fiartă sau coaptă
ulei de floarea soarelui
zeamă de lămâie
miere
sos de soia
Mod de preparare
Se începe cu prepararea garniturii de orez. Se pune orezul la fiert în apă cât să se depășească nivelul orezului cu două degete. Între timp, se trag la tigaie în puțin ulei cu 1-2 căței de usturoi, varza tocată și mazărea și se adaugă puțin sos de soia. Se amestecă două ouă și se adaugă peste ingredientele din tigaie, rezultând o omletă interesantă cu legume.
Când orezul este fiert, se stinge focul, se adaugă un cub de unt, se acoperă și se lasă să se mai hidrateze și să devină cremos. Se anestecă, apoi cu ingredientele din tigaie. Separat, broccoli se blanșează în apă cu puțină sare, pentru maxim 2 minute, iar porumbul dulce, deja fiert se taie în fâșii.
Pentru prepararea chiftelelor de cartofi cu carne tocată, mai întâi se trage carnea tocată la tigaie în puțin sos de soia cu puțin zahăr, amestecând constant pentru o rumenire uniformă. Cartofii se curăță, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scot și se pasează ca pentru piure și se amestecă cu carnea tocată și trasă la tigaie. Se adaugă și mărar tocat și se mai potrivește textura compoziției cu puțin sos de soia. Se modelează chiftelele și se trag la tigaia încinsă cu puțin ulei. Între timp, se trag la tigaie și ciupercile pleurotus în ulei cu usturoi și ceapă verde, tocate mărunt. Se asezonează cu sare și piper.
Acum se trece la prepararea salatei. Sfecla roșie coaptă sau fiartă, după preferințe, se curăță și se feliază rondele potrivit de subțiri. Se prepară un dressing amestecând puțin ulei cu zeamă de lămâie, sos de soia și o lingură de miere. Cu acest delicios dressing se va asezona sfecla roșie.
Când toate aceste preparate sunt gata, se așază frumos pe un platou și se servesc împreună.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook