Simona Ionescu / Redactor Șef

 Rețeta salvatoare. Plăcintă sărată cu cartofi, bacon și brânză

 Rețeta salvatoare. Plăcintă sărată cu cartofi, bacon și brânză
Aceasta este de departe o plăcintă sărată care va deveni preferata voastră. Este așa de simplu de preparat încât sunt șanse să o repetați aproape zilnic.

Plăcinta sărată cu cartofi, bacon și brânză este perfectă pentru a vă salva prânzul sau cina atunci când aveți poftă de ceva gustos și super ușor de făcut.

Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Dar cu toate acestea, ei conțin foarte puține grăsimi (doar 0,1 g per 100 g) și deloc colesterol. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile.

Pentru a prepara rețeta de plăcintă salvatoare sărată cu cartofi, bacon și brânză aveți nevoie doar de câteva ingrediente și, în plus, puteți fi cât de creativi vă vine, continuând cu alte ingrediente care să dea un plus de savoare. Sfatul nostru este să nu ezitați să vă jucați cu mirodeniile sau cu tipurile de brânză.

Rețineți că nucșoara, de exemplu este o bună prietenă a cartofului, chiar dacă nu o regăsim în rețeta originală. Bucățelele de unt vor adăuga un plus de cremozitate. Și, evident, diferitele tipuri de brânză pe care le puteți combina, pot transforma tarta sărată într-o super plăcintă care va fi devorată cât ai zice pește.

Ingrediente pentru plăcintă sărată cu cartofi, bacon și brânză

1 rolă de aluat foitaj

2 – 3 cartofi mari

100 g de bacon sau șuncă fiartă

150g de brânză scamorza sau mozzarella sau orice alt tip, ori combinate

1 gălbenuș pentru ungere

ulei, sare, piper, parmezan după gust

Mod de preparare

Fierbeți cartofii și tăiați-i în bucățele. Tapetați o formă cu aluatul de foitaj și înțepați-o cu o furculiță. Adăugați cartofii, un strop de ulei, sare și piper, dar și baconul și brânza de orice fel ați stabilit că doriți. Se presară plăcintă sărată cu cartofi, bacon și brânză cu mult parmezan, se închid marginile foii de aluat și se ung cu gălbenuș de ou. Se coace la 180 de grade Celsius timp de 25 –  de 30minute.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre