Simona Ionescu / Redactor Șef

Două preparate boierești care dau dependență. Rețete mai vechi ca istoria

Două preparate boierești care dau dependență. Rețete mai vechi ca istoria
Dacă simțiți nevoia de ceva aspectuos și bun, dar nu știți ce să puneți pe masă, aveți la dispoziție două rețete spectaculoase. E vorba de două rețete boierești care îi vor pune la respect chiar și pe cei mai cârcotași. Și vor da dependență, căci le veți mai prepara!

Rețete mai vechi ca istoria, se zice printre bucătari când acestea se transmit din generație în generație, fără a li se cunoaște clar originile. Ouă boierești și puiul boieresc sunt două rețete culinare foarte vechi a căror bunătate nu poate fi descrisă în cuvinte. Dar, atenție, dau dependență!

Ingrediente pentru ouă boierești

Pentru a pregăti delicioasele ouă boierești aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 bucăți aluat foietaj. Îl puteți prepara în casă, dar, pentru economie de timp puteți folosi și aluat de foitaj din comerț. Se folosesc și 4 ouă, 50 g unt topit, 1 linguriță cu mărar (poate fi și uscat), un praf de sare.

Ouă boierești, un deliciu

Mod de preparare

Pentru început lăsați aluatul cel puțin o jumătate de oră la temperatura camerei. Luați patru forme de tartă, puneți patru bucăți de hârtie de copt și aveți grijă să depăşească marginile. În fiecare formă se va pune apoi o bucată de aluat de foietaj şi se unge cu unt topit. Apoi un ou crud. Introduceți în cuptor pentru un sfert de oră. La final, presărați cu sare, mărar și puțin  piper. Garantat, nu vă veți opri doar la patru porții, pentru că se vor mânca cât ați bate din palme.

Pui boieresc

Pentru o masă festivă sau o duminică în familie, în care răsfățul să fie cuvântul zilei, încercați și o minunăție de pui boieresc. Ingredientele necesare sunt: 500 g carne tocată de pui, 2 morcovi, 2 puișori mici, 8 roșii, 8 fire de sparanghel, pătrunjel, mărar, ulei, sare, piper.

Pui umplut, o rețetă veche ca istoria

Mod de preparare

Curățați morcovii și radeți, tocați verdeața. Amestecați carnea tocată cu morcovii și verdeața, apoi umpleți puii cu acest amestec. Ungeți foarte bine cu ulei și presărați sare și piper și, dacă doriți, puțin cimbru, rozmarin și busuioc. Introduceți în tavă și lăsați să stea în jur de 90 de minute.

Separat puneți pe grătar să se frigă sparanghelul și roșiile și presărați cu sare. Puneți puii pe platou și ornați cu roșiile și sparanghelul copt. Preparatul e atât e gustos încât veți constata că veți tot repeta rețeta.

Sursă foto: bucataras, conacul Archia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre