Simona Ionescu / Redactor Șef

Două rețete cu fasole de la chef Joseph Hadad

Două rețete cu fasole de la chef Joseph Hadad
Fasolea este o legumă foarte populară la români. Este gustoasă verde, galbenă ori uscată, foarte potrivită pentru Postul Paștelui. Două rețete cu fasole de la chef Joseph Hadad.

Fasolea poate fi gătită și altfel decât mâncărică. Chef Joseph Hadad s-a gândit că poate v-ați plictisit de aceeași iahnie și aceleași păstăi de fasole verde trase în tigaie. Așa că vine și el cu două variante de a pregăti această legumă minunată.

Două rețete cu fasole de la chef Joseph Hadad

Rețete cu fasole, de la chef Joseph Hadad. ”O să înceapă în curând postul Paștelui, iar fasolea este o bună sursă de proteine și fibre. Vin și eu cu două variante de a pregăti această legumă minunată.

Am ales sortimentul de fasole galbenă, care mie îmi place foarte mult. În plus, un soi mai puțin folosit pe aici, bobul sau fasolea fava, cea cu boabe mari și cărnoase, pe care noi le mâncam acasă ca pe semințe”, spune chef Joseph Hadad.

 Fasole galbenă sotată. Mod de preparare

Se curăță fasolea de vârfuri și se taie păstăile pe jumătate. Se blanșează în apă cu sare. Trebuie doar să se înmoaie un pic, dar să nu fie complet fiartă. Se strecoară și se pun păstăile în apă cu gheață, ca să își păstreze culoarea.

La 300-400 g de fasole fiartă se folosesc 3-4 roșii care se rad pe răzătoare și se pun în tigaie cu ulei de măsline. Se adaugă 2-3 căței de usturoi zdrobit, sare, piper, o foaie de dafin și pătrunjel și coriandru tocate.

Se lasă câteva minute ca să se întrepătrundă gusturile. Pentru un gust mai intens se poate adăuga și o lingură de pastă de roșii. Se adaugă fasolea și se mai lasă la foc 5-10 minute, până se înmoaie.

Gustare de bob. Mod de preparare

Această rețetă este una foarte populară în Egipt, dar acolo bobul este de dimensiuni mai mici.

Fasolea aceasta uscată se lasă peste noapte (peste 12 ore) în apă la înmuiat. Apoi se pune la fiert. La un kilogram se pune o jumătate de lămâie și se lasă la fiert până s-a înmuiat bobul de tot.

Se scurge și se presară fasolea cu sare, chimion pulbere și ulei de măsline. Se mănâncă bob cu bob, ca pe niște măsline sau semințe. Când prinzi bobul între degete, coaja îți rămâne în mână și se aruncă, mâncând doar miezul. Este un snack foarte sănătos, plin de proteine, mai mult decât năutul.

Seara când stați la televizor, în loc de chipsuri sau floricele, încercați să „ronțăiți” 100 de grame din această fasole.

Cine este chef Joseph Hadad

Joseph Hadad (61 de ani) deține secretele a peste 2000 de rețete sofisticate și este un star al bucătăriei internaționale.

Joseph Hadad (61 de ani) deține secretele a peste 2000 de rețete sofisticate și este un star al bucătăriei internaționale. S-a stabilit în România din 1997 și provine dintr-o familie de bucătari.

A avut oportunitatea să creeze adevărate show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein.

Stele de cinema și legende pop-rock au fost de asemenea oaspeții lui Joseph Hadad. Printre aceștia Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și mulți alții.


Secretele lui chef Joseph Hadad pentru o omletă perfectă

Gogoși marocane. Rețeta de la chef Joseph Hadad

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre