Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete: Supe de post ca la mănăstire. Ceva mai bun nu ați mâncat până acum

Rețete: Supe de post ca la mănăstire. Ceva mai bun nu ați mâncat până acum
Preparatele culinare pregătite în bucătăriile mănăstirilor au întotdeauna alt gust. Iată două rețete cu adevărat extraordinare, excelente pentru Postul Paștelui.

Postul Paștelui e de multe ori o piatră de încercare pentru toate gospodinele. Iată două rețele delicioase de supă, pregătite după rețete mănăstirești.

Supe de post ca la mănăstire. Ceva mai bun nu ați mâncat până acum

Pentru a pregăti o supă de fasole aveți nevoie de următoarele ingrediente: fasole boabe, 1-2 căţei de usturoi, ceapă, morcovi, ţelină, păstârnac după gust, tarhon sau cimbru, sare. Puneți fasolea la înmuiat peste noapte și dimineața așezați pe foc. Când dă în clocot, aruncați apa și puneți altă apă la fiert.

Când fasolea este jumătate fiartă, adăugați ceapa, morcovul, ţelina, păstârnacul şi usturoiul. La final se adaugă suc de roșii, cimbru și tarhon. Specialiștii spun că fasolea împiedică absorbţia zaharurilor şi reduce secreţia de insulină și micşorează riscul de cancer la colon.

Supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi

Ingredientele necesare pentru pregătirea acestei supe sunt 5 linguriţe cu ulei de măsline, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 3 cartofi mari albi, rozmarin, 8 felii de pâine, 1 litru de supă de legume, sare. Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în cuburi, dar nu prea mici. Se pun la fiert cu puțină sare pentru zece minute.

Curățați și tăiați ceapa mărunt și puneți la călit în ulei. Când aceasta s-a înmuiat, adăugați usturoiul zdrobit și rozmarinul. Scurgeți cartofii și adăugați peste ceapă și usturoi și turnați peste acestea supa de legume. Lăsați să fiarbă timp de o jumătate de oră la foc mic.

Tăiați pâinea, ungeți cu ulei de măsline, usturoi și rozmarin și puneți la copt pentru câteva minute. După ce toate ingredientele sunt fierte, mixați-le la blender până se obține o pastă omogenă. Supa se servește cu pâine prăjită și are un gust cu adevărat extraordinar.

Sursă foto: stiriDB

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre