Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă cu mere şi nucă. Reţetă de post

Ruladă cu mere şi nucă. Reţetă de post
Un desert delicios, fără ou. Iată rețeta de ruladă cu mere şi nucă, simplă şi delicioasă. O reţetă de post.

O plăcintă parfumată și gustoasă care poate fi preparată în Postul Crăciunului: ruladă cu mere şi nucă.

Ruladă cu mere şi nucă. Rețetă de post

Un desert ușor de făcut pentru zilele de post. Această ruladă cu mere şi nucă se pot face și cu foi de plăcintă gata preparate și, astfel, este și mai ușor.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 1-2 kg mere 6 linguri zahăr
  • 1 linguriață scoţişoară
  • 200 g miez de nucă ulei.

Mod de preparare

  • Decojim merele şi le dăm prin răzătoare. Le aşezăm într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi le călim câteva minute. Adăugăm miezul de nucă măcinat şi scorţişoară.
  • Amestecăm bine.
  • Întindem foile de plăcintă pe masă de lucru.
  • Tapetăm cu ulei, aşezăm câteva linguri de umplutură şi rulăm, folosind 2-3 foi la fiecare ruladă.
  • Aşezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  • În zilele în care nu se ține post, le tapetăm cu un ou bătut.
  • Le coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.

Roxana Blenche vrea să fie prima femeie care câștigă ”Chefi la cuțite”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre