Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz

Mihai Teodorescu, un concurent de 29 de ani, bucătar de meserie, a venit în a cincea ediție din sezonul 8 „Chefi la cuțite” de la Antena 1, cu o rețetă senzațională de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz.
12 buc. Saint Jacques
1 kg cartofi
3 buc. praz
400 gr unt
500 ml smântână lichidă Gran Cucina
sare și piper
200 gr amidon
microplante
100 ml coniac
300 ml ulei
100 ml ulei de măsline
3-4 buc. lime
Se începe cu sosul parmentier, care este de fapt un sos cremos de cartofi, un piure mai diluat și tare gustos. Se curăță cartofii, și două bucăți de praz, se toacă și se pun la fiert împreună, în apă cât să fie acoperite ingredientele. După fierberea lor, se adaugă unt din belșug, gran cucina, sare și piper, după gust și se blendează. Pentru o textură mai fină a sosoului, acesta se trece și prin sită.
Scoicile Saint Jaccques se prăjesc în ulei de măsline și se flambează cu coniac. După flambare, se adaugă și un cub de unt, pentru cremozitate.
Pentru a prepara chipsuri de praz, se taie prazul în rondele subțiri care se umezesc ușor și se trec prin amidon, apoi se prăjesc în baie de ulei.
Se așază sosul parmentier pe farfurie, iar deasupra lui se pun bucăți de Saint Jacques și chipsuri de praz. Se decorează cu microplante și felii de lime, pentru o pată de culoare și prospețime.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook