Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată boeuf fără carne, rețetă de post

Salată boeuf fără carne, rețetă de post
Salata boeuf este un preparat de care ai poftă și în zilele de post. Suntem în Postul Crăciunului și și nu ar trebui sa mâncăm ”de dulce”, dar tot putem mânca ce ne place.

Salata boeuf este o rețetă simplă care nu lipsește de pe masa noastră la sărbători. Nu trebuie să ne reprimăm dorința de a mânca o salată de boef dacă este zi de post. Se poate face fără carne și cu maioneză vegetală.

Salată boeuf fără carne. Rețeta

Un platou cu saltă de boef nu poate să lipsescă de pe mesele festive. Dar, chiar și în zilele de post, se poate prepara fără carne și maioneză cu ou.

Ingrediente

  • 2 kg de cartofi roșii
  • 350 g morcovi
  • 300 g gogoșar murat
  • 300 g castraveți murați
  • 200g mazăre
  • 2 lingurițe de sare

Pentru maioneză

  • 2 gălbenușuri fierte
  • 1gălbenuș crud
  • 2 lingurițe muțtar
  • 300-400 ml ulei.

Mod preparare

  • Mai întâi punem cartofii la fiert, curățăm morcovii și îi punem și pe ei separat la fiert. Dacă dorim că morcovii să fiarbă mai repede în tăiem pe jumătate sau în patru.
  • Până fierb cartofii și morcovii ne apucăm să tocăm cubulețe castraveții și ardeiul pe care îi punem la scurs într-o strecurătoare.
  • Pentru zilele de post găsți în magazine varianta vegetală.
  • Odată ce terminăm de tocat, ne apucăm să preparăm maioneza. Punem într-un bol gălbenușurile fierte pe care le pasăm foarte bine și peste ele adăugăm și gălbenușul crud. Omogenizam bine și începem să adăugăm ușor, ușor uleiul, în fir subțire amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn într-o singură parte.
  • Când maioneza începe să fie mai groasă putem începe să adăugăm și câte puțin muștar. Folosim aceeași tehnică până terminăm uleiul și muștarul. Când am terminat maioneza, o băgăm la frigider și ne apucăm să tocăm cubulețe cartofii curățați de coajă și morcovii reci.
  • După ce am terminat cu tocatul, punem toate ingredientele tăiate cubulețe într-un vas mare, peste ele adăugăm mazărea și sarea și amestecăm bine pe toate.
  • Peste ele punem trei sferturi din maioneză și amestecăm din nou. Punem salata pe farfurii, îi dăm forma dorită și deasupra vom întinde un strat subțire de maioneză.
  • Puteți orma cu murături (castraseveți sau gogoșari), cu măsline și verdeață.

Câtă sare ar trebui să mănânci. Afectează tensiunea arterială

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre