Salata de morcovi este un fel de mâncare destul de recentă. Până în secolul XX, majoritatea europenilor mâncau doar morcovi fierți în tocane și în supe. În Orientul Mijlociu, morcovii erau folosiți tot în mâncăruri gătite și, mai rar, rași sau tocați, la diverse salate. Francezii au făcut din morcovi o vedetă.
Salata de morcov în stil franțuzesc. O rețetă rafinată
Azi, a devenit tot mai popular alimentația vegetariană cu ingrediente neprocesate și negatite, astfel că salatele cu legume sunt din ce în ce mai apreciate, într-o diversitate de forme și combinații. Nu e nevoie să fii vegetarian că să-ți placă salata de morcovi.
Ingrediente
- 450 grame de morcov;
- 2 linguri de muștar Dijon;
- 1 lingură de zeamă de lămâie;
- 1½ lingură de ulei vegetal;
- 1½ lingură de ulei de măsline;
- 2 linguri de miere;
- ½ linguriță de sare;
- 1/3 linguriță de piper negru măcinat;
- 5 gr de frunze de pătrunjel;
- 1 ceapă verde.
Mod de preparare
- Într-un vas, adăugați uleiul vegetal și de măsline, zeama de lămâie, sare, piper negru, muștar, miere și amestecați foarte bine.
- Treceți morcovul prin răzătoarea mare, îl transferați în vasul cu sos, adăugați pătrunjel și ceapă verde mărunțite, amestecați din nou. Gata!
Mămăliga românilor: de la promisiunea bunăstării țăranilor la desert de lux
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook