Sandwich dublu întors este un preparat care se face repede și este foarte gustos. Între feliile de pâine se pune cașcaval sau brânză.
Sandwich dublu întors. Rețetă simplă
Nimic sofisticat, ba chiar foarte simplu. Este un preparat care se face când nu ai prea timp sau au chef să mănânci ceva crocant și aromat. Este un mic dejun perfect.
Ingrediente
- 4 felii de pâine, feliataă
- 50g unt
- 2 felii cașcaval sau brânză camembert.
Mod de preparare
- Feliile de pâine se ung cu unt pe o parte. Nu puneți mult unt, doar cât să fie unse, altfel sandwich-ul va fi prea gras.
- Se pune la încins o tigaie de teflon și se pun două dintre feliile de pâine în tigaie, cu untul în jos.
- Peste cele două felii se pun feliile de cașcaval, una pe fiecare felie.
- Se lasa la prăjit pe o parte, se pune deasupra și a doua felie de pâine și se apasă cu o spatulă pe fiecare sandwich, pentru a se topi cașcavalul din mijloc, legandu-se astfel ingredientele între ele.
- Când s-a prăjit suficient de bine pâinea pe o parte și arată crocant, se întoarce rapid pe partea cealaltă.
- După 2 minute, gustarea e gata.
Când au apărut sandvișurile
Legenda spune că lordul John Montagu, al IV-lea Earl de Sandwich (1718-1792), a cerut să-i fie adusă, aparent pentru a nu se ridica de la masa unde juca cărţi, „o bucată de carne de vită, puţin sărată, între două felii de pâine“, pentru ca grăsimea să nu i se lipească de mâini.
”Bucăţile de carne caldă“ au păstrat numele lordului, nu pentru că el ar fi inventat acest fel de mâncare, ci mai degrabă datorită popularităţii lui în rândul prietenilor lordului Sandwich.
Înainte de a i se da numele lordului, felul de mâncare apare consemnat în istoriile vremii drept „pâine şi carne“ sau „pâine şi brânză“.
În SUA, sandvişul a fost introdus în 1840 de englezoaica Elizabeth Leslie, care menţiona, în cartea ei de bucate ”Instrucţiuni pentru bucătărie”, o reţetă de sandvişuri cu şuncă. Principala diferenţă între sandvişurile americane şi cele britanice, la care se folosea orice fel de carne.
La începutul anilor 1900, acest fel de mâncare era atât de des întâlnit în dieta americanilor, astfel încât brutăriile au început să vândă pâine feliată pentru a uşura realizarea sandvişurilor.
Astfel, de pe masa unui lord, sandvişul a devenit un fel de mâncare uşor de făcut, uşor de luat la pachet, mâncarea preferată a şcolarilor şi a muncitorilor de pretutindeni, cel mai răspândit fel de sandviş american fiind cel făcut din şuncă, salată verde şi felii de roşie.
Horoscop Minerva – 4 februarie. Posibile incendii, posibile inundații, posibile răzmerițe
Ce punea mama în pachețelul pentru școală în comunism? Când au apărut sandvișurile
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook