Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul aripioarelor picante mai bune ca la KFC. Se folosește Pepsi în rețetă!

Secretul aripioarelor picante mai bune ca la KFC. Se folosește Pepsi în rețetă!
Aripioarele picante se regăsesc în meniurile multor restaurante și există o adevărată bătălie în a le nominaliza pe cele mai gustoase. 

Odată ce veți încerca această rețetă, veți uita de KFC sau orice fast-food unde vă plăcea până acum să savurați aripioare picante. Secretul lor este utilizarea unui ingredient anume, mai precis o băutură carbogazoasă. Se folosește orice fel de cola – Coca Cola sau Pepsi. În schimb, rețeta nu este complicată, doar puțin migăloasă, în sensul că presupune urmărirea mai multor pași.

Ingrediente pentru aripioare picante delicioase

– unt: 50 g

aripioare de pui: 20 bucăți

– Pepsi: 500 + 100 ml

– sare: 5 + 5 g

– piper negru: 2 + 2 g

– ketchup: 50 g

– muștar: 30 g

– sos de soia: 50 ml

– miere: 50 g

Mod de preparare

Pentru început, scufundați aripioarele de pui în 500 ml de Pepsi sau în orice alt tip de cola și lăsați-le să se marineze timp de minim jumătate de oră. Aveți grijă să fie complet scufundate în lichid în tot acest interval de timp. După acest interval, topiți untul într-o tigaie cu pereți înalți, antiaderentă, de preferință. Apoi, prăjiți aripioarele în acest unt, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Această procedură va dura aproximativ 5 minute, la foc mediu, pentru fiecare parte. Între timp, asezonați aripioarele cu sare și piper. 

Separat, într-un bol, amestecați ketchupul, muștarul și sosul de soia, împreună cu mierea. Asezonați cu sare și piper și amestecați bine. Turnați apoi amestecul omogen obținut peste aripioarele rumenite, amestecați și apoi turnați restul de Pepsi (100 ml) deasupra. Acoperiți totul cu un capac și lăsați la gătit timp de 30 de minute. 

Între timp, puteți pregăti o salată sau orice altă garnitură doriți, pentru a completa meniul. O idee poate fi să serviți aripioarele picante preparate cu Pepsi alături de cartofi copți cu rozmarin sau alături de pilaf de orez. Pentru o garnitură mai dietetică, săracă în calorii, vă recomandăm pastele de konjac. Acestea sunt obținute din rădăcina unei plante, au consistența orezului fiert și nu conțin mai mult de 20 de calorii la 100 de grame.

Sursa: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri