Indiferent că alegeți muștar dulce sau picant, dacă veți prepara unul acasă și-l veți consuma alături de o friptură de miel, sunteți câștigători.
Pentru a pregăti acest produs iubit mult de români, puteți folosi bere, vin, oțet de mere iar pentru cei mai pretențioși, chiar și șampania. Dacă vreți să obțineți un muștar dulce atunci trebuie să folosiți lichid cald, în timp ce lichidul rece se va folosi pentru muștarul picant.
Ingredientele necesare
Pentru a face muștar de casă, aveți nevoie de 12 linguri cu semințe de muștar (împărțite în jumătate), ½ cană cu lichid, 3 linguri cu oțet, 2 linguri cu sare. Împărțiți semințele de muștar în două și păstrați șase linguri pentru a pregăti pudra de muștar. Măcinați bine semințele într-o râșniță până când devine pudră.
Celelalte șase linguri cu semințe de muștar se vor pune într-un mojar. De modul în care sunt măcinate depinde cum va fi textura produsului final. Puneți oțet și apă și amestecați foarte bine.
Lăsați totul pentru 24 de ore la frigider
Aveți grijă să adăugați lichid dacă muștarul este prea gros. Acoperiți totul și lăsați la frigider pentru 24 de ore. În loc de apă puteți pune șampanie, vin alb, bere. Se poate folosi zahărul, îndulcitori sau miere. Va avea un gust foarte bun dacă veți pune în muștar și fructe sau diferite ierburi.
Muștarul de casă se poate păstra timp de o lună, dar îl puteți consuma o perioadă și mai lungă, cu condiția să stea la frigider. E posibil ca muștarul să aibă un gust puțin amar la început, ca urmare a reacției chimice dintre semințe și lichidul utilizat. Nu vă faceți probleme, pentru că va dispărea odată ce va fi pus la rece.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook