Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul gospodinelor din Bulgaria pentru cei mai gustoși castraveți murați, pregătiți după o rețetă veche

Secretul gospodinelor din Bulgaria pentru cei mai gustoși castraveți murați, pregătiți după o rețetă veche
Nici o iarnă nu are farmec fără borcanele cu castraveți murați din cămară. Iată o rețetă care vă fi pe placul tuturor, dar și un mic secret.

Rețeta bulgărească de castraveți murați este tot ce are nevoie o gospodină pentru a pune pe masă un produs savuros. Un secret pentru ca aceștia să aibă un gust fantastic este să folosiți hreanul.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti niște castraveți murați spectaculoși aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 kg de castraveți mici, 500 g hrean, 1 legătură de ceapă, 3 legături cu mărar uscat, 1 litru de oțet din vin cu concentrație de 9%, 4 litri de apă, 5 linguri cu sare grunjoasă pentru murături, 20 de linguri cu zahăr, 1 lingură cu boabe de piper, 1 lingură cu boabe de muștar, 6 foi de dafin, 7-8 crenguțe de mărar.

Mod de preparare

Începeți prin a toca ceapa sub formă de solzișori și procedați la  fel și cu morcovii, dar și cu hreanul. Spălați și sterilizați borcanele și puneți în acestea o linguriță cu condimente, respectiv muștar, piper și semințe de mărar.

Rețeta celor mai minunați castraveți murați bulgărești

Puneți apoi ceapa și castraveții, apoi morcovii și hreanul, care va da un gust incredibil acestui produs. La final, puneți în fiecare borcan și câțiva căței de usturoi, o linguriță cu sare, una cu zahăr și o frunză de dafin. Nu uitați să adăugați și apă e foarte important pentru a avea castraveții doriți, apoi puneți capacele. Bunicile încercau să vadă dacă sunt foarte bine strânse, întorcând pur și simplu borcanele cu gura în jos.

Borcanele cu castraveții murați bulgărești se vor pune la sterilizat la bain marie și se lasă un sfert de oră. Ulterior, se vor lăsa să se răcească și e important să fie depozitate la loc răcoros. Castraveții murați bulgărești sunt extraordinar de gustoși și se pot savura alături de tocănițe sau fripturi delicioase.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre