Spumă de ciocolată cu caramel sărat și frișcă. Curcubeu în cerul gurii!

Spumă de ciocolată cu caramel sărat și frișcă este rețeta lui Chef Nicolai Tand preparată special în platoul de la Neatza de ziua îndrăgostițior. A oferi ceva dulce persoanei dragi e cel mai frumos dar care se poate face cu această ocazie. Și e cu atât mai special daca dulcele e preparat chiar de voi.
400 gr ciocolată amăruie cu 60% cacao
4 ouă medii
100 gr unt
200 ml frișcă lichidă
1 praf de sare
150 gr zahăr
esență de rom
vanilie
Pentru decor: caramel sărat
fulgi de migdale
frișcă bătută
Mai întâi se pune într-un vas, pe foc, frișca lichidă. Se lasă să se încălzească bine, apoi se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până când ciocolata este topită. Apoi se adaugă untul și din nou se amestecă până când și untul este topit și compoziția bine omogenizată.
Se stinge focul și se lasă compoziția de ciocolată să se tempereze câteva minute. Cât este ușor fierbinte, se adaugă în compoziția de ciocolată gălbenușurile, unul câte unul. Se amestecă intens după fiecare pentru a se încorpora în crema de ciocolată. Se lasă crema de ciocolată obținută să se răcească bine.
Între timp, se prepară bezeaua. Se pun în bolul mixerului cele patru albușuri, se presară puțină sare peste ele și se lasă la temperatura camerei pentru a se putea mixa bine. Se mixează albușurile până devin cristaline, folosind mixerul la treaptă superioară. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare. Se pune zahărul în trei sau patru prize.
Când compoziția de ciocolată este bine răcită, se încorporează în ea bezeaua. Bezeaua se adaugă lingură cu lingură, amestecând ușor cu o spatulă, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Se procedează așa pentru a se obține un mousse de ciocolată cremos și aerat. Nu este recomandat a se mai folosi mixerul la acest pas, pentru a nu se lăsa compoziția. la final se adaugă areomele, după gust.
Se porționează deliciosul mousse de ciocolată în cupe și se dau cupele la frigider până în momentul servirii. În momentul servirii se decorează mousse-ul de ciocolată cu caramel sărat, creând o inimioară din acesta.
Sursa: A1.ro
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook