Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă rece de cireșe ungurească, deliciul pe caniculă. Rețeta e minunată!

Supă rece de cireșe ungurească, deliciul pe caniculă. Rețeta e minunată!
Supa rece de cireșe este o delicatesă răcoritoare tradițională de vară în Ungaria. Rețeta este simplu de făcut și orice gospodină va fi apreciată pentru acest preparat.

La fel ca multe specialități maghiare, supa rece de cireșe este o delicatesă pentru locuitorii Ungariei și pentru oricine o gustă. Orice gospodină care va prepara această rețetă va fi în top.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunăție de supă rece de cireșe ungurească, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni cu apă, ½  baton de scorțișoară, 2 cuișoare întregi, ½  linguriță coajă de lămâie, 2 căni cu cireșe proaspete, fără codițe.

Vă mai sunt necesare 2 linguri cu zahăr, 1 linguriță cu suc proaspăt de lămâie, 1/3 cană cu smântână, 1 lingură cu făină, ¼ cană cu vin de cireșe sau roșu.

Mod de preparare

Puneți 2 căni cu apă rece într-o cratiță și adăugați condimentele și coaja de lămâie. Aduceți la punctul de fierbere și acoperiți cratița. Fierbeți condimentele timp de zece minute.

Între timp, spălați și 2 căni cu cireșe, având grijă să alegeți fructele carae nu au nici un fel de pete. Îndepărtați doar codițele, lăsați sâmburii în cireșe. Strecurați lichidul, aruncând condimentele. Turnați lichidul strecurat înapoi în oală și adăugați cireșele, zahărul și sucul de lămâie. Fierbeți cireșele în jur de trei-cinci minute.

Serviți supa cu o lingură cu smântână grasă

Supă rece de cireșe ungurească, deliciul pe caniculă. Rețeta e minunată!
O minunăție pe timpul verii: supă de cireșe din Ungaria

Într-un bol mic, amestecați făina și frișca, folosiți un tel mic, pentru a nu rămâne cocoloașe. Dacă nu aveți un tel mic, strecurați amestecul la final. Adăugați puțină supă fierbinte în amestecul de smântână, amestecați bine și turnați din nou în supă, continuând să amestecați.

Opriți focul și acoperiți imediat. Lăsați capacul pus pentru câteva minute. Scoateți capacul și adăugați 1/4 cană de sherry sau vin roșu. Puneți capacul la loc și lăsați supa să se răcească, apoi introduceți în frigider.

Supa de cireșe ungurească se servește rece, cu o lingură cu smântână grasă deasupra. Este un preparat atât de bun încât veți repeta această rețetă răcoritoare în fiecare vară.

Sursă foto: facebook.com/olivaetterempecs

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *