Simona Ionescu / Redactor Șef

Clafoutis, prăjitura rustică din bucătăria franțuzească. Rețetă tradițională cu cireșe cu gust de vară

Clafoutis, prăjitura rustică din bucătăria franțuzească. Rețetă tradițională cu cireșe cu gust de vară
Tradițional, prăjitura rustică se face cu cireșe negre, proaspete, care eliberează o aromă subtilă de migdale în timpul coacerii. Rețeta este extraordinară și cu cireșe dulci-acrișoare, cu un aluat cremos, oferind un desert elegant și ușor de preparat.

Perfectă pentru vară, prăjitura cu cireșe franțuzească are un gust fenomenal dacă e servită caldă, cu un praf de zahăr pudră sau o lingură cu frișcă. Iată cât de simplă e rețeta

Ingredientele necesare

Pentru a prepara o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 cireșe proaspete, 2/3 cană cu făină, 100 g lingură cu zahăr tos + 2 linguri, 3 ouă mari, 300 ml lapte integral, 100 ml smântână lichidă, 1 linguriță cu extract de vanilie, 2 linguri cu unt nesărat, topit, plus extra pentru uns forma.

Vă mai sunt necesare 1 lingură cu lichior de cireșe sau amaretto, un praf de sare, zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Clafoutis, prăjitura rustică din bucătăria franțuzească. Rețetă tradițională cu cireșe cu gust de vară
Prăjitură cu cireșe din Franța

Pentru început spălați cireșele sub jet de apă rece și puneți pe un prosop de hârtie. Păstrați sâmburii sau îndepărtați, cum doriți. Tradițional, sâmburii sunt lăsați pentru aromă.

Peste cireșe presărați peste cireșe o lingură cu zahăr tos și lăsați deoparte pentru a elibera sucul. Preîncălziți cuptorul și ungeți tava cu unt nesărat. Într-un bol mare, amestecați făina cu 100 g zahăr și praful de sare. Adaugați ouăle unul câte unul, amestecând cu un tel până obțineți un aluat omogen, fără cocoloașe.

Aluatul trebuie să fie fluid

Turnați treptat laptele și smântâna lichidă, continuând să amestecați. Se adaugă extractul de vanilie, untul topit și lichiorul de cireșe. Aluatul trebuie să fie fluid, asemănător celui de clătite. Se așează cireșele uniform pe fundul tăvii unse.

Se toarnă aluatul peste cireșe, având grijă să le acopere complet. Se presară 1 lingură cu zahăr tos deasupra pentru a forma o crustă ușor caramelizată. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40–45 de minute, până când prăjitura devine aurie la suprafață și fermă în centru.

Pentru a vedea dacă e coaptă, faceți testul scobitorii. Lăsați prăjitura să se răcească timp de zece minute și presărați zahăr pudră deasupra pentru decor. Serviți preparatul cald, simplu sau cu o lingură cu frișcă sau înghețată de vanilie.

Sursă foto: emmaduckworthbakes.com

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *