Simona Ionescu / Redactor Șef

Super desert de vară cu doar 3 ingrediente: sorbetul de căpșuni. E și foarte sănătos

Super desert de vară cu doar 3 ingrediente: sorbetul de căpșuni. E și foarte sănătos
În plin sezon al căpșunilor trebuie profitat de prezența lor. E păcat să îi consumați doar proaspeți, iar spuma de căpșuni, mai bine o uitați: are prea mult zahăr și astfel, toate beneficiile aduse de fructe, ajung să fie anulate. Avem însă un  pont, o rețetă pe care recent am descoperit-o și care e cu adevărat fabuloasă.

Ca să preparați acest super desert de vară aveți nevoie de doar 3 ingrediente simple. Sorbetul de căpșuni va fi gata imediat și este foarte sănătos. Nu e nimic complicat în această rețetă care poate deveni „înghețata” preferată a întregii familii. O alternativă intens colorată și sănătoasă la orice ați putea găsi în magazine.

Ce aveți nevoie pentru a prepara sorbet de căpșuni

Pentru a prepara această rețetă de sorbet de căpșuni aveți nevoie de 500 g de căpșuni, congelate (le țineți la congelator peste noapte), 3 linguri de miere și zeama de la jumătate de lămâie. Folosirea de fructe congelate vă dă posibilitatea să puteți servi desertul imediat.

Puneți căpșunile congelate într-un robot de bucătărie puternic, cu funcție de spargere de gheață. Adăugați mierea și zeama de lămâie, apoi mixați până se obține o textură fina.

În acest moment, sorbetul de căpșuni este gata și poate fi savurat ca atare. Dacă doriți o textură ceva mai tare, atunci va trebui să mai lăsați sorbetul la congelator aproximativ o oră. Daca sorbetul se întărește foarte tare, trebuie scos din congelator cu 10 – 15 minute înainte de servire, este recomandarea Emiliei Micu, cea care propune rețeta pe contul ei de Instagram, Emilia Gătește.

De ce să mâncați căpșuni

Dincolo de faptul că au unul din cele mai mici aporturi calorice dintre fructe ( 33 de calorii la 100 de grame), căpșunile au o serie de beneficii pentru sănătate. Căpșunile, afinele, murele, zmeura și alte tipuri de fructe de pădure, cu o cantitate mare de antioxidanți, ajută la memorarea sau învățarea mai ușoară. De asemenea, ajută la comunicarea rapidă între neuroni, protejând procesele care pot distruge neuronii.

Căpșunile sunt și o sursă de vitamine B, cum ar fi vitamina B6, niacina, riboflavina, acidul pantotenic, conținând, de asemenea, acid folic, având și o cantitate considerabilă de vitamina C. Manganul, care se mai găsește, de asemenea, în acest fructe, este un mineral care acționează ca un antioxidant puternic și antiinflamator natural.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre