Simona Ionescu / Redactor Șef

Super prăjitura roșie ca focul, perfectă pentru Postul Crăciunului. Iată cât de repede se prepară această delicatesă pufoasă

Super prăjitura roșie ca focul, perfectă pentru Postul Crăciunului. Iată cât de repede se prepară această delicatesă pufoasă
În perioada Postului Crăciunului, gospodinele încearcă să găsească tot felul de rețete delicioase pentru a-și încânta familia. Iată cât de repede se poate prepara super prăjitura roșie. O delicatesă pentru toate gusturile.

Nu aveți nevoie decât de doar câteva ingrediente și rețeta unei super prăjituri roșii pentru Postul Crăciunului, e gata. Gospodinele vor fi extrem de fericite, iar prietenii le vor mulțumi.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunată prăjitură roșie de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3/4 cană (150 g) cu zahăr fin, 1 ½ ceașcă cu făină de toate tipurile, 1 lingură cu pudră de cacao, 1 plic cu praf de copt,  un vârf de cuțit cu sare. Mai aveți de 1 cană cu apă, ½ cană cu ulei vegetal, 1 linguriță cu extract de vanilie și o linguriță cu gel colorant alimentar roșu.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Potrivit informațiilor oferite de shirleycooking.com, începeți să pregătiți minunatul desert pentru Postul Crăciunului prin a unge o tavă rotundă pentru prăjituri cu unt și tapetați cu hârtie pergament. Într-un bol, adăugați zahărul, apoi cerneți făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea.

Delicioasa prăjitură de post roșie ca focul

Amestecați până când toate ingredientele se combină foarte bine. În același bol, adăugați apa, uleiul, extractul de vanilie și amestecați în continuare. La final adăugați și gelul colorant alimentar roșu. Continuați să amestecați până când totul are o culoare uniformă. Turnați aluatul în tavă, apoi scuturați puțin pentru ca acesta să se așeze așa cum trebuie.

Super prăjitura roșie de post se poate decora cu fructe de sezon

Lăsați tava puțin pentru a îndepărta eventualele bule de aer. Introduceți în cuptor timp de 40-45 de minute. Încercați cu scobitoarea aluatul și dacă nu se lipește, atunci prăjitura este gata. Lăsați să se răcească în tavă, apoi tăiați în bucăți după cum doriți. Puteți orna cu diferite fructe de sezon. Este un desert foarte bun, pufos, aromat, perfect pentru Postul Crăciunului, care arată spectaculos, iar prietenii și familia vor mai cere încă o porție.

Sursă foto: shirleycooking.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre