Simona Ionescu / Redactor Șef

Tarta minune, cu iaurt și făină de porumb. Atenție, e bună pentru cei care vor să slăbească

Tarta minune, cu iaurt și făină de porumb. Atenție, e bună pentru cei care vor să slăbească
Atunci când suntem preocupați de siluetă, evident primele lucruri la care ajungem să renunțăm sunt dulciurile. Vestea bună e că există suficient de multe deserturi dulci și apetisante care nu îngrașă.

Această tartă minune, cu iaurt și făină de porumb este perfectă pentru cei care țin dietă, sau sunt firi mai sportive și au nevoie de un aport suplimentar de proteine. E super-ușoară, bogat în proteine și cu puține ingrediente. Se gătește imediat. E o alternativă banală, în fond, la clasica tartă cu mere. Bonus, aduce toate beneficiile iaurtului în organism.

Iaurtul este un produs lactat, obținut prin fermentarea laptelui. Acesta contribuie și la producerea celulelor T care luptă împotriva infecțiilor. Astfel, imunitatea este sporită dacă se consumă iaurt. În plus, iaurtul conține toți aminoacizii esențiali necesari contribuind totodată la creșterea masei musculare și la menținerea sănătății sistemului muscular.

Puteți prepara foarte simplu și iaurt de casă. În primul rând, se fierbe laptele și se lasă la răcit, până când devine călduț. Adaugi niște iaurt imediat ce laptele s-a răcit. Se amestecă bine cele două ingrediente și se pune compoziția într-un recipient cu capac, după care se păstrează într-un loc cald, la aproximativ 45 de grade Celsius, pentru câteva ore (cu cât îl lași mai mult, cu atât se va închega mai bine, însă ai grijă să nu depășești 10 – 12 ore).

Ingrediente pentru tarta minune, cu iaurt și făină de porumb

– 400 g de cremă de brânză sau iaurt bătut.

– 3 ouă.

– 3 linguri de făină de porumb.

– Îndulcitor după gust.

– 1 măr tăiat felii

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paula González (@paula.gnzalz)

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele ( mai puțin mărul) și se pun în tava de copt. Deasupra se acoperă cu felii de măr tăiate subțire.

Se dă la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade. Se scoate din formă și se consumă când este rece.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre