Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocăniță de vită și porc gătită în țelină, după rețeta lui Cătălin Rizea de la Chefi la cuțite

Tocăniță de vită și porc gătită în țelină, după rețeta lui Cătălin Rizea de la Chefi la cuțite
Cătălin Rizea, concurent în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, a pregătit în prima probă de confruntări individuale din ediția 28 a sezonului 8 „Chefi la cuțite” o rețetă de tocăniță de vită și porc în țelină, gustoasă, dar interesantă ca mod de prezentare.

Una dintre cele mai interesante rețete din primul battle „Chefi la cuțite” sezonul 8, din punct de vedere al prezentării, a fost această rețetă de tocăniță de vită și porc în țelină.

Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de vită și porc

500 gr carne de vită

500 gr carne de porc

1 ceapă

1 morcov

1 dovlecel

ulei

sare și piper

coriandru

300 gr pastă de roșii

rădăcină de țelină

Mod de preparare

Se toacă carnea în cuburi, se asezonează cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei încins. Separat, se călește ceapa tocată mărunt în puțin ulei și se adaugă morcovul, curățat și tocat mărunt. Se mai adaugă un cățel de usturoi rondele și se amestecă bine pentru a se întrepătrunde gusturile. Dovlecelul se taie în fâșii și se îndepărtează partea cu semințe. Apoi se taie în cuburi mici și se adaugă peste ceapă și morcov. Se completează cu apă cât să fie bine acoperite ingredientele.

Când carnea de vită și cea de porc s-au pătruns, se adaugă pasta de roșii și se amestecă bine. Se mai adaugă coriandru și se transferă peste carne legumele din celălalt vas.  Se lasă tocănița să mai fiarbă până se reduce, timp în care se scobesc rădăcinile de țelină, care se vor umple cu tocăniță. Chiar dacă țelina nu a fost coaptă, în prealabil, cum și-ar fi dorit cei trei chefi, rețeta de tocăniță de vită și porc în țelină a fost foarte gustoasă.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre