Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul celei mai extraordinare tocănițe de cartofi. Ce ingredient minune îi dă preparatului extraordinara savoare

Secretul celei mai extraordinare tocănițe de cartofi. Ce ingredient minune îi dă preparatului extraordinara savoare
Se păstrează de pe vremea străbunicii și s-a aflat cu mare greutate secretul celei mai bune tocănițe de cartofi. Iată rețeta.

Nimeni nu refuză o tocăniță de cartofi așa cum o făcea bunica. Dar puține gospodine știu secretul care o face atât de bună.

Ingredientele necesare

Pentru o tocăniță de cartofi ca în copilărie, aveți nevoie de multă dragoste și următoarele ingrediente: 4-5 bucăți cartofi  medii, curățați și tăiați cuburi, 1 ceapă mare, tocată mărunt,  2-3 linguri cu ulei, 200 g carne (porc, vită sau pui), tăiată sub formă de cubulețe, câteva feliuțe de bacon.

Vă mai sunt necesare 2 roșii mari, tăiate în cuburi sau o cană cu suc de roșii, 1 ardei gras, mare, tăiat tot cubulețe, sare, piper, boia dulce, cimbru uscat sau proaspăt, după gust și o legătură cu mărar proaspăt.

Mod de preparare

Puneți carnea la fiert și luați spuma. Lăsați până se fierbe la jumătate. Curățați cartofii și spălați bine, apoi tăiați în cuburi potrivit de mari. Puneți în apă rece, pentru a nu se înnegri.

Cea mai bună tocăniță de cartofi e cea de pe vremea bunicii

Curățați ceapa, morcovul și ardeiul, spălați bine și tăiați în feliuțe. Scurgeți bine și puneți la călit într-o lingură cu ulei. Lăsați câteva minute, apoi adăugați cartofii, acoperiți cu apă și lăsați la fiert. Când legumele sunt jumătate fierte, adăugați carnea, turnați bulionul în care ați pus puțină apă și lăsați totul să fiarbă.

Serviți alături de smântână

Verifică din când în când să vedeți dacă legumele și carnea e fiartă și, dacă este necesar, mai adăugați condimente și sare. Când totul este gata, stingeți focul și puneți legătura de mărar tocat. Lăsați oala acoperită pentru un sfert de oră pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Tocănița de cartofi va avea un gust extraordinar dacă o veți servi alături de smântână, o salată de murături sau o salată verde. Mărarul se poate adăuga în orice rețetă care conține cartofi, aroma acestuia transformând un produs simplu într-o experiență culinară remarcabilă. Pe de altă parte, mărarul este o bogăție de vitamina C, vitamina A, fier, calciu și antioxidanți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre