Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort de lămâie „low carb”, un dulce care nu afectează dieta – Rețetă

Tort de lămâie „low carb”, un dulce care nu afectează dieta – Rețetă
Dacă ești unul dintre cei care adoră o prăjitură cu cafea, atunci acest tort special va intra rapid în preferințele tale.

Această rețetă este „low carb”, adică conține puțini carbohidrați, nu are gluten , nici lactoză și mult mai puțin zahăr decât orice alt desert. Este un tort super ușor, de care oricine se poate bucura în fiecare zi, chiar dacă se ține o dietă. Aroma de lămâie e persistentă și delicioasă, va fi numai bună pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze, la o cafea.

Ingrediente pentru tort de lămâie „low carb”, un dulce care nu afectează dieta

* 3 ouă

* 2 căni de făină de migdale (sau amestec de oleaginoase)

* 3 linguri de făină de nucă de cocos

* 1 lingură de unt

* 1/2 cană de eritritol ( îndulcitor care are aparența și consistența zahărului)

* Sucul și coaja de la 1 lămâie mare

* 1 lingură de praf de copt

Mod de preparare

Într-un blender se bat ouăle, untul, îndulcitorul, împreună cu sucul de lămâie. Separat, într-un alt castron, puneți făina de migdale și de nuci caju și adăugați-o treptat în amestecul din blender.  Apoi, se adaugă făina de nucă de cocos și se amestecă ușor, cu un tel. În final se adaugă drojdia și se amestecă încet, pentru a se încorpora.

Se unge și se făinează o formă de tort englezesc (sau o formă de chec ) și se toarnă uniform aluatul în aceasta. Puteți folosi și hârtie de copt, ideea e ca aluatul să nu se lipească de pereții tăvii.

Se coace tortul de lămâie „low carb”, un dulce care nu afectează dieta, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute. Faceți testul cu scobitoarea, deoarece timpul poate varia de la un cuptor la altul. Când prăjitura e coaptă,

se oprește cuptorul, se lasă să se răcească câteva minute și se scoate afară din tavă.

Se acoperă cu un sirop obținut din 120 g de lapte condensat fără zahăr și sucul de la 1 lămâie. După ce ați scos prăjitura din formă, acoperiți-o cu toppingul și mai radeți puțină coajă de lămâie ecologică deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre