Simona Ionescu / Redactor Șef

Un alt fel de plăcinte cu mere. Veți adora această rețetă

Un alt fel de plăcinte cu mere. Veți adora această rețetă
Vă propunem azi o altfel de rețetă de plăcinte cu mere. Sunt deosebit de atrăgătoare, în primul rând, iar gustul e perfect.

Un vechi proverb spune că „un măr pe zi ține doctorul deoparte”, și nu greșeau deloc bătrânii noștri când repetau asta. Părinții sunt invitați să le dea copiilor câte un măr zilnic, drept gustare. Tocmai pentru că merele sunt pline de vitamine și alte substanțe hrănitoare.

Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. La rândul ei, pectina ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreției de insulină din sânge.

Ingrediente pentru un alt fel de plăcinte cu mere

280 gr 0 făină

80 g zahăr

60 g unt topit

2 ouă

50 ml lapte

3 mere mici

Gem de caise

Zahăr pudră pentru presărat

1 pliculeț de praf de copt

coaja rasă de la 1 lămâie sau portocală

scorțișoară după gust

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana (@adrianadimassimo)

Mod de preparare

Într-un castron se bat mai întâi ouăle cu zahărul, se adaugă apoi untul topit, laptele, coaja rasă de lămâie, cu ajutorul unei spatule de bucătărie se adaugă făina cu praful de copt, se amestecă bine până când amestecul este omogen. Se întinde hârtie de copt pe o tavă de copt, iar aluatul se scoate cu o lingură și se formează movile de aceeași mărime și se dispun la distanță între ele.

Se umezește o linguriță cu puțină apă și se formează o gaură în centrul fiecărei grămăjoare. Umpleți fiecare moviliță de aluat cu gem de caise. Pentru a vedea exact cum se prepară aceste plăcinte cu mere „altfel”, urmăriți video-ul atașat. Se iau merele și, după ce se curăță de coajă, se taie în felii subțiri și se stropesc cu puțin suc de lămâie, zahăr și scorțișoară.

Așezați merele de jur împrejurul gemului, formând o floare. Coaceți în cuptor la 180°C timp de aproximativ 20 de minute, lăsați să se răcească și presărați cu zahăr pudră.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre