Simona Ionescu / Redactor Șef

Vișinată cu alcool dublu rafinat. Rețeta din bătrâni

Vișinată cu alcool dublu rafinat. Rețeta din bătrâni
S-au copt vișinle și este cazul să facem dulceață, prăjituri și sucuri exotice. Nu uitați să păstrați 2 kg de fructe bine coapte pentru vișinată. Rețeta din bătrâni.

Vișinata nu se face greu, dar aveți nevoie de răbdare. Durează cam două luni până fermentează și este bună de dat pe gât. Vișinele trebuie să fie bine coapte. Se face foarte ușor, dar trebuie să fiți cu ochii pe recipient, să vă asigurați că taote vișinele au ajuns în alcool.

Vișinată cu alcool dublu rafinat. Rețeta

Vișinată cu alcool dublu rafinat este o băutură tradițională la români. Bunicii noștri știau să facă băuturi din majoritatea fructelor de vară-toamnă. Pentru deliciul doamnelor se folosește alcool de 60 de grade, dar bărbații preferă alcoolul dublul rafinat, de 90 de grade. Dacă folosiți țuică, băutura va avea miros și gust de țuică.

Ingrediente

  • 800 g zahăr
  • 2 kg vişine
  • 1 litru alcool de 90 grade.

Mod de preparare

  • Alegeți vişinele frumoase, bine coapte şi întregi. Le spălăm, le rupem codiţele, şi le punem în sticle mari, borcane mari sau în damigene de 3-4 litri.
  • Se aşezează, alternativ, un rând de vişine, unul de zahăr, din nou vişine şi iar zahăr şi repetăm. La final, peste fructe se toarnă alcoolul. Nu trebuie să cuprindă complet vişinele. Alcoolul poate ajunge până la jumătatea recipientului sau puţin peste.
  • Scuturați sau agitaţi din când în când sticla sau damigeana, astfel încât toate vişinele să fie îmbibate în alcool. Astupăm sticla/ borcanul/ damigeana şi o păstrăm acoperit, mai întâi în bucătărie, apoi în cămară.
  • În vișinată se mai poate pune țuică, palinka, vodcă sau alcool de 60 de grade. Ideal ar fi ca alcoolul să nu aibă gust ori miros puternic pentru că îl va împrumuta vișinatei.

Cușma lui Guguță, un desert moldovenesc cu vișine. Rețeta clasică

Plăcintă pufoasă cu vișine. Perfectă pentru zilele de vară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre