Emilia ne învață să preparăm în casă cuburi „magice” din legume pentru supă

Emilia ne învață să preparăm în casă cuburi „magice” din legume pentru supă
Uitați de cuburile cu aditivi din comerț. Acum puteți prepara acasă aceste delicioase și utile cuburi concentrate de supă. Sunt foarte ușor de preparat și foarte utile în bucătărie.

„Adaugă un plus de gust și fac mâncarea mai gustoasă. Chiar cred că orice casă în care se gătește ar trebui să aibă câteva cuburi magice naturale în congelator”, dezvăluie Emilia Micu, tânăra creator digital din spatele contului de Instagram Emilia Fotografiază. Aceste cuburi pentru supă, sănătoase, nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie.

Ingrediente pentru 60 cuburi (Puteți înjumătăți cantitatea)

– 2 morcovi

– 1 păstârnac

– o bucată țelină

– 3 cepe mici

– 2 cartofi – 1 dovlecel

– 1 ardei gras verde

– 1 lingură untură de pasăre/porc/ulei

– 1 lingură sare

– 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță toate legumele și se taie în bucăți medii. Iată cum se prepară cuburile magice: „Cartofii i-am tăiat în cuburi mici iar celelalte legume le-am mixat cu ajutorul unui blender. Am încins un wok în care am pus o lingură cu untură de pasăre. Puteți folosi și untură de porc sau ulei. Am adăugat toate legumele mixate precum și cartofii. După aproximativ 10 minute am adăugat și sarea. Eu am folosit mai multă sare, puteți adaugă mai puțină sau deloc.

Am amestecat des în wok să nu se lipească legumele, iar la final, după aproximativ 20 de minute, amestecul trebuie să fie bine gătit și să nu aibă lichid. Am transferat legumele într-un bol și după ce s-au răcit puțin le-am pasat bine. Am adăugat și o legătură de pătrunjel și am pasat iar.

Am mutat pasta pe tavi întinse în care am pus foaie de copt și am lăsat la congelator aproximativ 5 ore. După ce s-a întărit bine am scos pasta congelată, am întors-o invers și am îndepărtat foaia de copt. Am tăiat în cuburi și am învelit fiecare cub în folie de aluminiu. Am pus cuburile în pungi și le-am depozitat la congelator. Folosiți 1, 2 sau 3 cuburi la supe, sosuri, tocane, pilaf etc..”, dezvăluie internauta.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre