Fost manager de spital COVID, dezvăluiri despre tulpina Delta. Informația zilei!

Fost manager de spital COVID, dezvăluiri despre tulpina Delta. Informația zilei!
Specialiștii din întreaga lume sunt îngrijorați de răspândirea variantei indiene a virusului (Delta). Mai multe țări au impus din nou restricții, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut. Iată ce urmează să se întâmple în România!

Ne bucurăm că s-au relaxat măsurile de protecție împotriva COVID-19, dar experții sunt neliniștiți. Varianta indiană a virusului (Delta) este puternic transmisibilă. Ar putea continua să se răspândească până când va „copleşi”.

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș, contrazice pe ministrul sănătății, Ioana Mihăilă.

Va fi și un val 4 al pandemiei? Tulpina Delta se extinde

Infectările au crescut cu aproximativ 40% în România. Media cazurilor confirmate a crescut cu aproximativ 40% în numai o săptămână. Autoritățile susțin că infectările vor crește și mai mult începând cu luna august. Varianta Delta este cea care îi îngrijorează acum pe specialiști, fiind mult mai contagioasă și având capacitatea de a declanșa valul 4, scrie doctorulzilei.ro.

Venirea celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus este în acest moment o certitudine și doar o chestiune de timp. Avem și în România cazuri de persoane care s-au vaccinat, iar apoi s-au infectat cu tulpina Delta. Dr. Valeriu Gheorghiță spune că, în cazul lor, imunizarea n-a funcționat.

„Avem 6% persoane vaccinate cu schema completă din cele 101 infecții cu variante Delta înregistrate și 4 decese cauzate varianta Delta. Probabil că persoana nu a obținut de la început nivel de anticorpi neutralizanți pentru protectie. Dar și în această situație, riscul de spitalizare și de deces este redus”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a vorbit și despre creșterea numărului de cazuri zilnice. Azi au fost anunțate 95, dublu față de ziua precedentă. Din 12 iunie n-a mai avut România atâtea cazuri.

„Estimările noastre sunt clare: că vom înregistra o creștere a numărului de cazuri, lent, dar progresiv. Nu este relevantă cifra de astăzi. Este important să vedem care va fi evoluția pe următoarele 14”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Ce spune ministrul sănătății, Ioana Mihăilă

Ministrul sănătății a făcut o comparație interesantă: câte cazuri și câte decese ar avea România, dacă am avea o rată de vaccinare ca în Marea Britanie. Adică 80% din populație a primit cel puțin o doză.

„Dacă luăm o comparaţie cu o zi din martie 2021, în România, când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese. Dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie, ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese”, a spus Ioana Mihăilă.

Emilian Imbri, despre valul 4 al pandemiei, cu tulpina Delta

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș nu este de acord cu afirmațiile ministrului sănătății „Depinde cine privește și pe cine îndemnăm să privească. Dacă vorbim despre populație, aceasta nu va privi în nici un fel și va continua relaxată și liniștită. Pentru că numărul anunțat nu le provoacă îngrijorare.

Comparațiile între România și alte țări nu sunt bine făcute pentru că situațiile sunt diferite. Cu ce vaccin s-a vaccinat Anglia și cu ce vaccin, preponderent, ne-am vaccinat noi? S-a spus că în Anglia este un număr foarte mare de pacienți care au trecut prin vaccinare, dar s-au infectat. La noi s-a raportat că 25% din populație s-ar fi vaccinat.

Ce spune doamna ministru nu are nici un fundament. Putem să batem câmpii cu grație și să mergem în Israel, acolo unde lucrurile erau sub control total. Și, dintr-o dată au început să apară infectări. Ei se sperie acum de peste 1000 de cazuri pe zi. Aici trebuie să ne întrebăm noi: nu ar trebui să ne întrebăm de ce aceste state puternice se sperie?”.


Avertizare de la un expert COVID-19. „Varianta indiană ne va copleşi”

Ce trebuie făcut dacă vine virusul Delta peste noi. Specialistul în imunologie Cătălin Țucureanu ne spune

Recomandarile noastre