File de porc preparat acasă. O rețetă simplă și de efect

File de porc preparat acasă. O rețetă simplă și de efect
Tot ce putem spune despre această rețetă e că merită toată așteptarea, e numai trei săptămâni. Rezultatul nu se compară cu ceea ce puteți cumpăra de la magazin.

Merită să că înarmați cu răbdare și să încercați această rețetă de file de porc preparat acasă. E foarte simplă și e nevoie de doar trei ingrediente. Plus condimente. Și oarece răbdare, ca să se întâmple maturarea cărnii, la frigider.

File de porc preparat acasă – ingrediente necesare

– 500 g de sare grunjoasă

– 350 g de zahăr

– 1 mușchi de porc (aproximativ 500 g)

Condimente după gust (1 linguriță din fiecare): – Piper negru măcinat

– Rosemary

– Busuioc/oregane

– Paprika dulce

– Usturoi măcinat

– Ceapă măcinată

Mod de preparare

Se amestecă sarea grunjoasă și zahărul. Cu acest amestec se acoperă mușchiul, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească 24 de ore la frigider, pentru a pierde cea mai mare parte din lichid. Se scoate mușchiulețul din amestec și se spală pentru a elimina toate urmele de sare și zahăr. Se usucă bine cu hârtie absorbantă.

Amestecați apoi condimentele și folosiți-le pentru a „îmbrăca” mușchiul pe toată suprafața. Se înfășoară apoi file-ul în tifon și se leagă cu sfoară de bucătărie. Se maturează la frigider timp de 20 – 21 de zile. După ce au trecut cele trei săptămâni, despachetați mușchiul, tăiați și serviți.

Sfaturi extra pentru realizarea de file de porc preparat acasă

Maturarea, adică prepararea fileului se realizează la rece (între 1 și 5°C). Consumul se face ca atare, nu este necesară o altă gătire. Este indicat să întoarceți bucata de carne, în frigider la fiecare 2 zile, pentru a-i permite să se aerisească peste tot. Dacă aveți loc, agățați file-ul pentru a atârna.

După ce s-a preparat se păstrează la frigider, chiar și mai multe săptămâni, dacă se videază. Altfel, recomandarea e să consumați file-ul în câteva zile. Dacă cumva carnea începe să mucegăiască, recomandarea este să nu o mai consumați. Sporii de mucegai sunt deosebit de periculoși pentru sănătate.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre