Simona Ionescu / Redactor Șef

Filmul „Eden”, premieră cinematografică pe marile ecrane

Filmul „Eden”, premieră cinematografică pe marile ecrane
Coproducţia maghiaro-română „Eden” în regia Agnes Kocsis va avea premiera pe marile ecrane din România în perioada 21 - 23 mai, informează un comunicat transmis, marţi.

Eden”, filmul prezentat în premieră cinematografică pe marile ecrane, spune povestea Evei, o femeie alergică la tot felul de substanţe chimice, la unde radio şi la câmpuri electrice. Eva e forţată, deci, să trăiască în izolare totală. Singurele fiinţe cu care intră în contact sunt fratele ei şi doctorii. Iar aceștia din urmă o supun la diverse experimente.

Într-o zi, un psihiatru îşi propune să cerceteze dacă boala tinerei este una reală sau imaginară. Iar  şi între cei doi se naşte o legătură specială. „Oare iubirea o poate salva pe Eva?”, este întrebarea care se naște sinopsisul peliculei.

Filmul „Eden”, premieră cinematografică pe marile ecrane

Din distribuţie fac parte actriţa croată Lana Baric, alături de Daan Stuyven, cunoscut muzician şi compozitor belgian, Lorant Bocskor-Sallo, actor maghiar din România, şi Maya Roberti.

Premieră cinematografică pe marile ecrane din România

Filmul „Eden” a avut premiera mondială în 2020 la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam şi, ulterior, a fost selectat la festivalurile de la Minsk, Ghent, Wroclaw şi Salonic. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, până acum filmul nu a putut fi difuzat în rețeaua de cinematografe.

„Eden” este coprodus de Libra Film Productions şi este prezentat în cinematografele din ţară de Transilvania Film.  Povestea neobișnuită a unei tinere nevoite să trăiască în izolare totală, semnată de talentata regizoare maghiară Ágnes Kocsis, va fi proiectată, pe 21 mai, în premieră simultană, pe ecranele cinematografelor din București și Cluj Napoca.

Sursa foto: Cinemagia

Noul serial „Familia Addams” se filmează în România. Un mare actor ar putea fi cap de afiș

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre