Cel mai scump joc video din lume. Nu v-ați fi gândit atunci când îl jucați!

Cel mai scump joc video din lume. Nu v-ați fi gândit atunci când îl jucați!
Nici măcar nu este nou jocul. Dar fanii genului au fost dispuși să plătească o sumă exorbitantă. După ce acum câteva zile, la o licitație s-au plătit 870.000 de dolari pentru o casetă dedicată primei console de jocuri video fabricată de Nintendo ( jocul The Legend of Zelda), a urmat o altă vânzare spectaculoasă.

Cel mai scump joc video din lume este un exemplar sigilat al legendarului joc video Super Mario, pentru consola Nintendo 64. Caseta a fost vândută duminică pentru suma de 1,56 milioane de dolari. Aceasta este o sumă record pentru un joc video, arată casa de licitaţii americană Heritage Auctions, citată de AFP.

„Este primul joc vândut vreodată la licitaţie pentru o sumă de peste un milion de dolari”, a explicat pentru AFP Eric Bradley, purtător de cuvânt al casei de licitaţii cu sediul în Dallas, Texas.

Caseta cu jocul Super Mario 64 datează din 1996 şi utilizează pentru prima prima dată tehnologia 3D. „Este singura copie cunoscută care a primit nota 9.8 A++ din partea companiei de expertiză în domeniul jocurilor video Wata, care evaluează starea casetelor”, a subliniat Eric Bradley. Aceasta e cea mai mare notă pe care o poate primi un joc video.

Cine este Super Mario din cel mai scump joc video din lume

Personajul Mario, un instalator mustăcios şi hiperactiv, echipat cu o cască roşie, este unul dintre cei mai cunoscuţi eroi din domeniul jocurilor video. El  a contribuit la succesul mondial al companiei Nintendo. Apărut inițial în 1981 sub numele „Jumpman” în jocul „Donkey Kong”, acesta a fost redenumit „Mario” în 1985. El a devenit protagonistul a numeroase aventuri în compania fratelui său, Luigi, sau la volanul unui cart.

În ultimii ani, jocurile video retro au cunoscut un succes în creştere în rândul colecţionarilor nostalgici. Amintim că în luna aprilie, o casetă cu jocul video Super Mario Bros destinat consolei Nintendo NES şi datând din 1986 a obţinut 660.000 de dolari în cadrul unei vânzări organizate de Heritage Auctions.

Sursa foto: Heritage Auctions / comics.ha.com

Top 5 beneficii și întrebuințări ale cojilor de banană

Recomandarile noastre