Simona Ionescu / Redactor Șef

Friptura de porc – Doar marii bucătari știu aceste secrete pentru a ieși moale și suculentă

Friptura de porc – Doar marii bucătari știu aceste secrete pentru a ieși moale și suculentă
De pe masa de Crăciun și Revelion nu lipsește niciodată delicioasa friptură. Dacă vreți ca musafirii să fie fascinați de acest preparat, aveți la îndemână câteva trucuri.

Multe gospodine încearcă să afle care e temperatura cea mai potrivită pentru ca friptura de porc să iasă ca la carte. Maeștrii bucătari susțin că totul depinde de cât de mari sunt bucățile de carne, dar și ce parte a carcasei se va folosi. Dar și de cât de mult a fost carnea marinată. În plus, trebuie să țineți cont și de cuptorul pe care-l aveți.

Bucățile mari de carne se gătesc la 180 de grade

În cazul în care optați să folosiți bucăți mari de carne, trebuie să setați temperatura cuptorului la 180 de grade. Dacă folosiți bucăți mai mici de carne, atunci reduceți temperatura la 170 de grade Celsius. Dacă doriți ca friptura să fie mai crocantă, atunci temperatura trebuia să fie între 230 – 250 de grade. Lăsați pentru 15-20 de minute, apoi o veți reduce la 180 de grade.

Cât timp trebuie ținută în cuptor

Cât privește timpul în care carnea va trebui să stea în cuptor, în primul rând trebuie să țineți cont că timpul de gătire poate să difere în funcție de mai multe lucruri. Carnea care cântărește până la un kilogram și jumătate va trebui gătită maxim 120 de minute. Iar dacă mai aveți lângă bucata de carne și legume, va trebui lăsată în cuptor mai mult de o oră și jumătate.

Bucățile mici de carne vor trebui să stea maxim o oră la cuptor, însă trebuie să verificați din când în când. Aproximativ 50 de minute sunt necesare pentru a se pregăti carnea tocată de porc. Atenție și la cât puteți să țineți carnea în frigider înainte de a o pregăti. Studiile au arătat faptul că un procent de aproximativ 30% dintre cei suferinzi de boli gastrointestinale consumă alimente păstrate multă vreme.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre