Gnocchi de casă cu sfeclă roșie și sos de gorgonzola

Gnocchi de casă cu sfeclă roșie și sos de gorgonzola
Pentru că este sezonul sfeclei roșii, colorant natural pentru diverse aluaturi și preparate culinare, încercăm o rețetă simplă și delicioasă.

Foarte frumoși și apetisanți vor arăta câțiva gnocchi de casă cu sfeclă roșie, amestecați  printre cei clasici, scăldați într-un sos delicios de gorgonzola.

Ingrediente pentru rețeta Gnocchi de casă cu sfeclă roșie

Pentru gnocchi: 2 cartofi

sare

1 ou

făină

apă

sare

puțin suc de sfeclă roșie

Pentru sos de gorgonzola: 500 ml lapte

200 ml smântână dulce

200 gr smântână fermentată

300 gr gorgonzola

150 gr rucola

Cum preparăm rețeta

Mai întâi se prepară aluatul pentru gnocchi. Se curăță cartofii, se spală, se taie în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. După fierbere, se scurg, se pasează, se lasă piureul să se tempereze și se adaugă un ou și făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios. Aluatul de gnocchi se modelează în rulouri subțiri, pe masa înfăinată. Se decupează în bucăți mici, apoi li se dă forma de gnocchi cu ajutorul unei furculițe.

Sepregătește sosul de gorgonzola. Se fierbe laptele împreună cu cele două tipuri de smântână, iar când este aproape de a clocoti, se adaugă brânza gorgonzola ruptă, se stinge focul și se lasă să se topească. Se rupe rucola mărunt și se adaugă în sos.

Gnocchii se fierb în apă cu sare până se ridică la suprafăță, apoi, cu o spumieră se scot și se transferă în sosul de brânză. Câțiva gnocchi se vor scufunda în sucul de sfeclă roșie, pentru un plus de gust și de culoare. Se servesc delicioșii Gnocchi de casă cu sfeclă roșie și sos de gorgonzola, alături de o salată verde, plină de vitamine și prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite

Actorul Valentin Uritescu a ajuns la un cămin de bătrâni. Are 80 de ani

Recomandarile noastre