Celebrul bucătar maramureșan Adi Hădean gătește rețete care să-i aducă aminte de gusturile de acasă. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul știe ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbăta seara, pentru invitații Ionelei Năstase.

Celebrul bucătar maramureșan Adi Hădean a avut poftă de gogoși

Gogoși cu mascarpone. Rețeta lui Adi Hădean

Gogoșile rămân desertul preferat al românilor. ”Am făcut zilele trecute niște gogoși cam bune și, pentru că nu m-am putut abține, am pus poza pe Instagram. Am primit zeci de mesaje cu topicul «rețeta rețeta». Pentru că noblesoblij, vin acum cu rețeta de gogoși cu mascarpone”, a scris Adi Hădean, pe blogul său.

Ingrediente

  • un kilogram de făină albă cernută
  • 2 ouă
  • un plic de drojdie uscată
  • 125 g zahăr
  • o cutie de mascarpone
  • o lingură de ulei de măsline
  • cam 350 de mililitri de lapte călduț

Mod de preparare

  • Ingredientele uscate, amestecate între ele, într-un malaxor. Laptele călduț, uleiul și ouăle, apoi frământare ușoară până se leagă aluatul.
  • Mascarpone la urmă și încă 4-5 minute de frământare înainte de a lăsa aluatul la dospit, sub folie de plastic.
  • Când și-a dublat aluatul volumul, l-am făcut gogoși rupte cu mâna și găurite tot la fel, pe care le-am și prăjit.
  • Zahărul pudră e opțional, iar dulcețurile ajută mai mult decât ai crede. Sursa: adihadean.ro

Biscuiți sărați, buni de ronțăit la film. Rețete de la Adi Hădean

Gogoși bulgărești. Pot fi desert sau gustare

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp