Ilie Năstase, declarații exclusive. S-a enervat pentru nedreptatea de la Wimbledon și a apărat-o pe Simona Halep. Puștoaica de 14 ani care a câștigat trofeul l-a impresionat

Ilie Năstase, declarații exclusive. S-a enervat pentru nedreptatea de la Wimbledon și a apărat-o pe Simona Halep. Puștoaica de 14 ani care a câștigat trofeul l-a impresionat
Ilie Năstase va rămâne pentru totdeauna unul dintre oamenii care au atins cele mai înalte performanțe în sportul alb. Tenisul nu ar fi fost niciodată atât de popular nici în acele vremuri, nici acum, dacă nu ar fi existat llie Năstase”, au scris în această notă jurnaliștii de peste ocean. 

Opinia lui Ilie Năstase rămâne una avizată, atunci când e vorba despre Wimbledon, iar meciurile importante din acest an nu au scăpat de ochiul analitic al legendarului sportiv. Părerea lui este însă una surprinzătoare pentru mulți. „Nu mi-a plăcut”, ne-a declarat acesta.

Exclusiv: „Nu mi-a plăcut pentru că nu i-a lăsat pe cei din Rusia să joace (n. parte a sancțiunilor mondiale în urma invaziei rusești în Ucraina). A fost foarte urât și nu am înțeles atitudinea ATP-ului și nici a jucătorilor. Când a fost scandalul cu Djokovic și-au dat cu părerea, aici nu și-a mai dat nimeni cu părerea. Mi se pare urât. Nu le-au dat nici punctele… Nu, nu înțeleg. Urât!”, ne-a declarat în exclusivitate Ilie Năstase.

(n. Lui Novak Djokovic nu i s-a dat acces la primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open)

Mai mult, Nasty a remarcat evidenta plictiseală generală instalată la acest turneu.

„Nu a fost cel mai bun Wimbledon, după părerea mea, așa cum îl văd eu ca fost jucător. Nu a fost cum era pe timpurile mele, cu lumea fericită… ”, a spus tenismenul.

„Mi s-a părut mai tristă atmosfera. Nu am fost acolo, zic din ce am văzut la tv. Nu am urmărit toate meciurile. Am urmărit-o pe Simona, pe Djokovic și puțin pe Nadal, pentru că din păcate s-a retras”, a spus Ilie Năstase.

Simona Halep a pierdut primul meci la Wimbledon, după 4 ani. Ilie Năstase: „Cum a zis domnul Țiriac…”


Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) a părăsit turneul de la Wimbledon în faza semifinalelor, după 3-6, 3-6 cu Elena Rybakina. Britanicii au aplaudat-o în picioare pe jucătoarea din țara noastră, felicitând-o pentru cele 5 victorii fără set pierdut – obținute în defavoarea jucătoarelor Karolina Muchova, Kirsten Flipkens, Magdalena Frech, Paula Badosa și Amanda Anisimova. Simona părea în cea mai bună formă a ei și aproape toți credeau într-o victorie.

Ilie Năstase e de părere că Simona a fost din nou la înălțime, chiar și înfrântă:

„Nu știu de ce a pierdut Simona… Nu-mi dau cu părerea, are antrenor, nu mă bag eu. Dar cum a zis domnul Țiriac: pe hârtie era favorită, dar nu se știe niciodată…

Și fata aia a jucat bine, a câștigat și turneul, adică n-a bătut-o oricine!”, a spus Nasty despre Simona Halep.

Alexia Tatu, campioană la juniori U14 LA Wimbledon. Nasty: „Nici nu știam că există așa ceva!”

Alexia Tatu (14 ani) a câștigat U14 la Wimbledon 2022, după ce a învins o altă româncă, Andreea Diana Soare (15 ani). Scorul a fost 7-6 (2), 6-4.

Alexia Tatu (stânga), câștigătoarea U-14 la Wimbledon 2022, face echipă la dublu cu Andreea Soare, cealaltă finalistă de la Londra Foto: Facebook Federația Română de Tenis

Alexia Tatu, tânăra campioană la categoria Under-14 de la Wimbledon, a obținut duminică trofeul de la Londra după o finală jucată, culmea, împotriva uneia dintre bunele sale prietene, care îi este și parteneră la jocurile de dublu de câțiva ani: Andreea Soare.

„A fost destul de dificil. Noi ne-am și antrenat împreună, ultimele dăți ea m-a învins pe mine și au fost destul de mari emoțiile, pentru că acum era și turneul pe iarbă, era și un titlu important”, a povestit Alexia Tatu.

Andreea Soare parcurge 80 de kilometri zilnic pentru a merge la antrenamente

Finalista turneului de junioare sub 14 ani de la Wimbledon, Andreea Soare, este legitimată la clubul din Medgidia, dar face naveta zilnic la Constanța pentru antrenamente, dus-întors 80 de kilometri. Andreea are rezultate excelente și la școală.

Ilie Năstase s-a bucurat să descopere că există, mai nou, și categorii pentru copii la Wimbledon.

„Nu știam că există la Wimbledon categorie și pentru copii. Nu am văzut meciurile lor, iar când eram eu în activitate, nu se juca așa ceva. E frumos că îi învață de mici să nu le fie frică să joace pe iarbă, le dă curaj”, a spus legendarul tenismen.

Citește și: Ilie Năstase, „băiat rău” și la 71 de ani. De ce i-au zis „Nasty”