În vara aceasta se mănâncă budincă de orez cu ciocolată. Cu acest preparat nu veți da niciodată greș

În vara aceasta se mănâncă budincă de orez cu ciocolată. Cu acest preparat nu veți da niciodată greș
Dacă vă e poftă de un desert delicios, dar care să nu vă afecteze greutatea, aveți la dispoziție o nebunie de budincă de orez cu ciocolată.

În perioada verii, când căldurile devin sufocante, trebuie să fiți extrem de atenție la dulciurile pe care pe care le consumați. Ce spuneți de o budincă de orez cu ciocolată?

În vara aceasta se mănâncă budincă de orez cu ciocolată. Cu acest preparat nu veți da niciodată greș

Când vine vorba de ciocolată, toată lumea uită de cura de slăbire. Dar când aceasta se combină cu o budincă de orez senzațională, numărăm momentele până când o putem savura.

Pentru a pregăti un asemenea desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană de orez cu bob rotund, 1 l lapte, 200 ml smântână pentru gătit 20% grăsime, 1 linguriță cu pastă de vanilie, sau miezul unei jumătăți de păstăi, 2 linguri cu miere, 1/2 linguriță cu sare, 20 g unt, 50 g stafide aurii, 3 linguri cu pudră instant pentru ciocolată caldă.

Mod de preparare

Pentru început, se topește untul într-o cratiță mai mare, apoi se va adăuga sarea și orezul. Prăjiți la foc mediu câteva minute, până când devine transparent. Aveți grijă să amestecați continuu, pentru a nu se lipi. Puneți la încălzit laptele și adăugați două polonice peste orez.

Lăsați focul mic și amestecați în continuare până când laptele va absorbi orezul. Continuați să puneți lapte peste orez până când acesta se va termina din bol. La fel procedați și cu smântâna fierbinte turnând polonic după polonic, ușor, până ce se va termina. La final, orezul trebuie să fie fiert, dar nu moale.

Acest aspect e foarte important pentru ca desertul să fie făcut ca la carte. Adăugați apoi mierea, stafidele și vanilia și acoperiți cu un capac și un prosop. Lăsați să se odihnească zece minute. Orezul se va servi în farfurii adânci. Se pudrează farfurioara, apoi se așează orezul, iar deasupra se pune budinca de ciocolată.

Sursă foto: e-retete