Simona Ionescu / Redactor Șef

Înghețată de dovleac. Desert de sezon

Înghețată de dovleac. Desert de sezon
În această perioadă, gospodinele fac de zor  dovleac la cuptor, plăcinte de dovleac, dar prea puține știu să prepare și înghețată de dovleac. Uite o rețetă simplă!

Înghețata din dovleac este un desert se sezon, dar și pentru sărbătoarea de Halloween, când dovleacul este vedetă.

Înghețată de dovleac. Rețeta

În total, vă trebuie trei ore până când înghețata este gata. Două ore trebuie să stea la congelator.

Ingrediente

  • 1 dovleac plăcintar
  • 1 cană lapte condensat
  • extract de vanilie
  • 1 cană frișcă lichidă
  • scorțișoară
  • migdale, zdrobite.

Mod de preparare

  • Taie plăcintarul în două și scobește partea bombată curățând-o de semințe.
  • Curăță de coajă jumătatea superioară și taie-o în felii.
  • Lasă-le la cuptor 30 minute la 200⁰C.
  • Transferă dovelacul copt în blender, toarnă deasupra laptele condensat și pasează. Poți să adaugi și un pic de extract de vanilie, dacă dorești.
  • Completează cu frișca lichidă și asezonează cu un pic de scorțișoară. Continuă să pasezi.
  • Lasă la congelator 2 ore.
  • Servește înghețata în recipientul creat din jumătatea inferioară a dovleacului.
  • Asezonează cu migdale și scorțișoară. Sursa: sodelicious.ro

Clementinele, fructe pline de vitamine. Alungă oboseala

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre