-Am aflat că îți place să gătești. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gătit?

AMI: Când m-am mutat singură în București, am fost nevoită să învăț să gătesc. Și nu oricum, ci prin messenger cu mama. Atunci am descoperit că îmi face plăcere să “bucătăresc” și că pot să dau gust mâncării.

-Care a fost primul fel de mâncare pe care ai învățat să îl gătești?

AMI: Ciorba de cartofi, rețeta ardelenească.

-Pentru cine ai gătit până acum? Și ce?

AMI: Pentru mine gătesc mai puțin, recunosc, însa îmi face plăcere să îmi surprind prietenii cu tot felul de preparate ardelenești. Nu neaparat complicate, dar gustoase. Îmi plac gusturile cât mai variate, așadar gătesc cam de toate: de la pui sau pește la cuptor, paste, ciorbe, sosuri, salate, până la deserturi, cum ar fi ciocolata de casă cu alune.

-Toată lumea a auzit de faimoasa ta rețetă de ciocolată de casă, vrei să o împărtășești cu noi? Câte piese poți să asculți cât timp gătești ciocolata de casă și ce piese ai alege?

AMI: Oo, da! Ce-i drept, am primit doar feedback-uri bune. O fac destul de des, la cerere și durează aproximativ 10 minute.

 Rețeta lui Ami de preparare a ciocolatei de casă

Pentru rețeta mea am nevoie de 200 g de unt, 50 g cacao, 200 g de zahăr, 100-150 ml apa, 1 plic de zahăr vanilat.

Dupa ce pun toate aceste ingrediente la foc mic, le las să se topească până se formează un sirop. Cu cât se fierbe mai puțin, cu atât ciocolata va ieși mai moale, mai cremoasă. Eu o prefer undeva la mijloc, nici prea tare, nici prea moale, așadar o las pe foc aproximativ 3-5 minute.

La final adaug laptele praf (600 g) și arahidele prăjite, după preferință.

Aaand it’s done! Timp în care am apucat să ascult de aproape 3 ori Midnight Sky – Miley Cyrus 😉

P.S Mi-a luat mai mult timp să răspund la interviu decât dacă aș fi făcut o ciocolată de casă.-Ce reprezintă pentru tine „gustul copilăriei”?

Deliciile copilăriei

-Ce reprezintă pentru tine „gustul copilăriei”?

AMI: Dacă închid ochii, simt miros de plăcintă cu brânză de burduf, ceapă și mărar. N-am mâncat mai bună plăcintă ca a ei. Și dacă mă duc și mai departe cu gândul și cu pofta, mă opresc la orez în lapte cu scorțișoară.

-Dacă ai avea un restaurant, ce nu ar lipsi din meniu?

AMI: Neapărat: cartofii prăjiți :))) Fără ei, viața e pustiu!

Prăjitură Kinder felie de lapte. Mai bună decât îți poți imagina

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri