Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai tânără mamă din istorie. O poveste unică

Cea mai tânără mamă din istorie. O poveste unică
Departe, într-un mic sat din Munții Anzi, din Peru, o fetiță a reușit să intre în istorie. Se plângea că o doare burtica, dar mama ei a crezut că fiica ei era posedată de forțe malefice. A născut un băiat de 3 kg.

Lina Medina are acum 87 de ani și locuiește într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Lima, Peru. Refuză orice apariție publică pentru că a fost în atenția lumii ca o anomalie. Povestea teribilă a celei mai tinere mame din istorie.

Lina Medina are acum 87 de ani și locuiește într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Lima, Peru

Povestea teribilă a celei mai tinere mame din istorie

O fetiță de 5 ani a reușit să intre în istorie, fără voia ei. A jurat să păstreze secretul până la moarte.

Lina Medina s-a născut în 1933, într-o familie săracă dintr-un sat mic din Munții Anzi, Peru. Avea cinci ani, când copila i-a spus mamei sale că avea dureri cumplite de stomac, în fiecare zi. Femeie simplă, Victoria Losea creda că fetița ei este posedată de forțe malefice și a suspus-o la ritualuri de purificare.

Însă, când a văzut că abdomenul micuței începea să crească, a dus-o la spital. Medicii au crezut că fetița în vârstă de cinci ani avea o tumoră uriașă în abdomen. După ce au palpat-o, au cerut ca fetiței să i se facă alte analize și investigații. Rezultatele erau clare, dar imposibil de crezut. Lina Medina, la doar cinci ani, era însărcinată în luna a șaptea.

Câteva săptămâni mai târziu, adică pe 14 mai 1939, copila a născut. În ziua în care a devenit mamă, Lina Medina avea cinci ani, șapte luni și 17 zile. Medicul care s-a ocupat de cazul ei, Gerardo Lozada, a decis ca nașterea să se facă prin cezariană, pentru că pelvisul ei nu era încă format.

În ziua în care a devenit mamă, Lina Medina avea cinci ani, șapte luni și 17 zile
Până la 10 ani, Gerardo a trăit crezând că Lina Medina ar fi fost sora lui mai mare

Lina Medina, caz unic în istorie

Fetița de 5 ani a adus pe lume un băiețel de aproape trei kilograme, perfect sănătos, pe care l-a botezat Gerardo, după medicul care a ajutat-o. În timpul nașterii, medicul și-a dat seama că, în ciuda vârstei fragede, copila avea întregul aparat reproducător complet format. Se pare că mama copilei ar fi dezvăluit că fetița începuse să aibă menstruație de când avea trei ani.

După ce Lina Medina a născut, polițiștii l-au arestat pe tatăl ei, acuzându-l că și-ar fi violat fiica. Bărbatul a fost eliberat după doar câteva zile, din lipsă de dovezi. Adevăratul tată al băiețelului rămâne un mister până în ziua de astăzi.

Până la 10 ani, Gerardo a trăit crezând că Lina Medina ar fi fost sora lui mai mare. Fiul celei mai tinere mame din istorie a murit în 1979, la vârsta de 40 de ani, răpus de o boală osoasă.

Medicul care i-a adus pe lume copilul a angajat-o pe Lina ca secretară personală. Așa l-a cunoscut pe Raúl Jurado, cu care s-a căsătorit. Primul copil al cuplului vine pe lume în 1972, când Lina Medina avea 39 de ani. Sursa: historyofyesterday.com


Înaintea lui James Bond a fost o româncă. Blonda a făcut spionaj „pe bune”

Secretele mumiei însărcinate. Este prima găsită până acum

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre