77 de zile au lucrat specialiștii pentru a realiza cei mai mari pantofi din lume. Au fost fabricați la Marikina, capitala producției de încălțăminte din Filipine și casa colecției de pantofi a Imeldei Marcos.
Cei mai mari pantofi din lume au intrat în Cartea Recordurilor în anul 2002. Pentru ca această creație să fie finalizată, a durat 77 de zile și a costat peste 2.000.000 de pesos filipinezi. Într-o țară furioasă pe obiceiurile de cheltuire ale fostei lor prime doamne, un buget de un milion de pesos pentru fiecare pantof pare un pic scandalos, spun specialiștii…
Încălțămintea este tip Oxford
Pantofii giganți din Marikina au fost realizați de Colossal Footwear, o echipă de 9 pantofari. Aceștia au decis să facă o pereche de pantofi pentru bărbați pentru stabilitate și au ezitat să facă pantofi cu toc înalt pentru femei. Tăbăcăria The Valenzuela Tannery din Bulacan a fost responsabilă de furnizarea pielii naturale folosite pentru fabricarea pantofilor uriași. Pantofii, au o mărime de 753, conform standardelor franceze de mărime a pantofilor. Încălțămintea este de tip Oxford.
Dezvelirea și expunerea ulterioară
Pantofii giganți din Marikina au fost dezvăluiți oficial în octombrie 2002 și au fost recunoscuți oficial ca fiind cei mai mari din lume în decembrie 2020 de către Guinness World Records. Încălțămintea a fost ulterior expusă la Marikina Sports Park și mai târziu la Marikina Shoe Gallery din Riverbank Mall până la închiderea acesteia din urmă la sfârșitul anului 2020.
În 2013, pantofii giganți din Marikina pierduseră deja distincția Guinness World Records. În aprilie 2013, distribuitorul de pantofi din Hong Kong Electric Sekki a fabricat o replică de 6,5 m × 2,39 m × 1,65 m a unui pantof Superga. Pantofii sunt distincți de pantoful roșu gigantic care a fost expus anterior pe o barjă în mijlocul râului Marikina. În 12 noiembrie 2020, acel punct de reper de la Riverbanks Center a lovit un pod înainte de a fi complet avariat de taifunul Vamco Typhoon Ulysses.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook