Averea lui Hetty Greene, considerată cea mai zgârcită femeie din istorie a fost estimată la peste 2,3 miliarde de dolari. Cu toate astea, istoria spune că a folosit toată viața o singură pereche de chiloți, pe care o tot peticea de când avea 16 ani. A fost cunoscută drept „vrăjitoaarea cea rea de pe Wall Street”.
La baza numelui stăteau irascibilitatea ei și igiena ei personală. Pentru că zgârcenia ieșită din comun o făcea să nu se spele. Se spune că oamenii care lucrau cu ea în birou erau atât de scârbiți vara, încât încercau să stea cât mai departe. Rochiile ei negre lungi, demodate de zeci de ani, deveneau verzi și zdrențuite din cauza uzurii și a murdăriei, iar la unghiile ei nu se putea uita nimeni.
Era cunoscută drept „cea mai bogată femeie din America”
Timp de 20 de ani a suferit de o hernie dureroasă înainte de a fi nevoită, în sfârșit, să meargă la doctor. A fost indignată de onorariul acestuia pentru operație (150 de dolari, acum un secol), dar era atât de disperată încât a acceptat.
Ulterior, a încercat să îl păcălească pe doctor, așa cum obișnuia de fiecare dată când trebuia să plătească pentru serviciile cuiva. Era cunoscută drept „cea mai bogată femeie din America” sau „cea mai bogată femeie din lume”. Acesta era adevăratul motiv pentru care mulți bărbați credeau că este o vrăjitoare.
A moștenit 7 milioane de dolari și a murit lăsând în urmă o avere de 200 milioane de dolari
Moștenise aproape 7 milioane de dolari de la tatăl și mătușa ei în 1865, o avere uriașă, în acele vremuri. De la 31 de ani, vârsta la care a intrat în posesia banilor și până la 81 de ani când a murit, a reușit de una singură, pentru că nu avea încredere în nimeni, să ajungă la averea de 200 milioane de dolari, echivalentul a 17 miliarde de dolari din vremurile actuale.
Bunicul ei a deținut cea mai mare flotă de vânători de balene din țară
Hetty Greene s-a născut în New Bedford, Massachusetts, la 21 noiembrie 1834, în zorii epocii victoriene. Atât mama, cât și tatăl ei proveneau din familii coloniale vechi, bine stabilite. Străbunicul lui Hetty a plecat pe mare de la o vârstă fragedă, a intrat în industria americană a vânătorii de balene la început.
Și, în cele din urmă, a deținut cea mai mare flotă de vânători de balene din țară. Tatăl ei, Edward Robinson, care s-a alăturat afacerii familiei cu baleniere, era strict interesat să facă bani. Hetty i-a spus odată unui reporter: „Tatăl meu mi-a spus să nu dau niciodată nimic nimănui, nici măcar o amabilitate”.
Mânca o prăjitură care costa doar doi cenți
Hetty Green a fost o femeie foarte zgârcită, chiar dacă a fost cea mai bogată femeie din America în acea perioadă. Istoria spune că și-ar fi cusut singură chiloții de la vârsta de 16 ani și nu i-a schimbat până în ziua în care a murit. Nu a cheltuit niciodată un ban, de aceea se presupune că nu a folosit niciodată apă caldă.
A purtat o rochie neagră pe care nu a schimbat-o până când nu a fost complet uzată și că a trăit mâncând o prăjitură care costa doar doi cenți. După ce și-a rupt piciorul a întârziat cât a putut de mult tratamentul pentru că nu vroia să cheltuie bani, iar într-un final l-a determinat pe fiul său să i-l amputeze.
A fost înscrisă în Cartea Recordurilor drept „cea mai zgârcită persoană din istorie”
Cea mai zgârcită femeie din istorie s-a căsătorit cu un milionar, dar acest lucru nu a schimbat cu nimic viața ei. Se spune că mânca resturi de prăjituri și biscuiți rupți din magazinele alimentare și se certa pentru a obține un os gratuit pentru câinele ei în fiecare zi.
Hetty Green a murit în 1916, la vârsta de 81 de ani, în New York și a fost înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness drept „cea mai zgârcită persoană din lume”. Cauza morții sale a fost un accident vascular cerebral care s-a produs după o ceartă cu menajera sa.
S-a supărat foarte rău pentru că femeia i-a cerut o mărire a salariului său foarte mic. A lăsat în urmă o avere uriașă, iar copiii ei nu au moștenit zgârcenia ei extremă. Au fost generoși cu cei din jur, iar fiica ei a construit un spital unde pacienții puteau să se trateze gratuit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook