Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă

Povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă
Aproape toți știm povestea biblică a lui Iona, pescarul înghițit de peștele uriaș. Cartea lui Iona este a cincea în colecția celor 12 cărți profetice minore din Vechiul Testament. Ea îl are în prim-plan pe Iona, fiul lui Amitai, chemat de Dumnezeu să profețească în Ninive distrugerea cetății. Dar acum e vorba de pescarul Michael. Iar povestea lui s-a întâmplat vara aceasta.

A avut zile, să poată povesti și așa lumea află de povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă. Întâmplarea a avut loc luna trecută. Michael Packard, 57 de ani, se scufunda în apele din regiunea nord-estică a SUA, în largul coastei Cape Cod, ca să pescuiască homari. Acesta e meseria sa – e pescar de homari. În acel moment, o balenă practic l-a înghițit.

Într-un interviu acordat emisiunii 60 Minutes el a spus că toată povestea a venit „de nicăieri”, potrivit news.com.au. Bărbatul spune că nu va uita niciodată momentele dramatice prin care a trecut. El a detaliat ce s-a întâmplat în primul moment după ce a fost pur și simplu înghițit de cetaceu. „Totul s-a întunecat. Eram convins că sunt mort. Eram convins… Mi-au trebuit aproximativ cinci secunde ca să-mi dau seama că mă aflu în gura balenei și că… asta a fost”, a povestit pescarul Michael.

Michael Packard este tatăl a doi băieți adolescenți. Când a realizat că a fost înghițit de balenă primul gând a fost că nu îi va mai vedea niciodată pe copii. „Nu m-am putut gândi decât la băieții mei, la soția mea minunată și la mama care ar fi trecut printr-un iad”, a mai spus el în timpul emisiunii.

Povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă

Picioarele lui Michael au fost prinse în fălci, iar restul corpului se afla în gura balenei. A devenit conștient că, în orice moment, balena putea să-l mănânce sau putea să continue să înoate cu el în gură, iar asta l-ar fi sufocat. Pescarul mai avea în rezervor oxigen pentru aproximativ 50 de minute, și a decis să îl folosească, sperând o minune. Iar minunea s-a întâmplat.

„Eram blocat în gura ei. Și apoi am simțit că urcă, apoi a început să devină agresivă. Mi-am dat seama că eram incorfortabil și încearcă să scape de mine. Am avut doar un licăr de speranță. A început să se agite apoi dintr-o dată s-a făcut lumină”, își amintește pescarul Michael.

În mod neașteptat balena s-a ridicat la suprafața oceanului și a decis să scuipe și să-l elibereze pe Michael din gură. Abia mai târziu, după ce a reușit să ajungă la ambarcațiunea sa, bărbatul a realizat că a supraviețuit și, mai mult decât atât, că a scăpat cu răni relativ ușoare.

În ciuda incidentului șocant, Michael Packard spune că el va continuă să pescuiască: „Pescuitul este viața mea. Nu am mai pescuit de două săptămâni și îmi ies din minți!”

Sursa foto: captură Twitter

Spaniolii îngroapă securea. Chestiunea Tortilla, care i-a frământat ani, a fost tranșată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre